Barcelona

Trànsit diu que aquest inici de la Setmana Santa és el pitjor dels últims deu anys amb 10 morts

La sortida de Setmana Santa ha començat amb mal peu. El Servei Català de Trànsit ha dit que es tracta del pitjor inici dels darrers deu anys pel que fa a la sinistralitat ja que, de moment, s'han comptabilitzat 10 morts. Trànsit ha donat aquestes xifres durant la presentació del dispositiu especial per aquests dies en què la mobilitat serà un 6% més alta que l'any passat, i en què el dia més conflictiu serà dilluns. Pel que fa a les víctimes mortals, les dues últimes s'han produït aquesta matinada. La primera, en una col·lisió entre dos vehicles a Badalona. I la segona és un noi que va quedar ferit greu en un accident ahir a la Tallada d'Empordà.

Actualitzat
El director general del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha presentat l'operatiu especial que cada any es posa en marxa per regular la circulació durant els dies de la Setmana Santa.

D'entrada, Moya ha dit que s'han trobat amb una paradoxa. I és que és "la pitjor sortida de Setmana Santa en 10 anys, quan els indicadors de seguretat són els millors dels últims 10 anys". I és que ja hi ha deu morts a les carreteres catalanes. L'any passat, per les mateixes dates, n'hi va haver un.

Moya ha explicat que des de divendres a les 3 de la tarda fins la passada mitjanit hi ha hagut 7 accidents mortals amb 10 morts, 7 ferits greus i 1 de lleu. En 5 dels sinistres hi ha hagut una barreja de velocitat inadequada amb distracció.

Josep Pérez Moya ha demanat als conductors que tinguin "sentit comú" de cara a la segona fase de l'"operació sortida" que començarà dijous.

El pitjor dia, dilluns

El Servei Català de Trànsit ha alertat que la mobilitat de vehicles aquests dies de festa serà un 6% més elevada que el mateix període, però, de l'any passat, i que el dia que es preveu més conflictiu serà dilluns, en una operació en què més de 500.000 vehicles tornaran cap a l'àrea metropolitana de Barcelona.

2.100 Mossos d'Esquadra formaran part del dispositiu especial durant aquestes vacances, i estan previstos 1.300 controls, tant d'alcoholèmia i drogues, com de velocitat i ús dels sistemes de seguretat.

Les vies més conflictives seran l'AP-7 i l'A-2. Per primer cop, el Servei Català de Trànsit oferirà, en període de proves, una aplicació per als telèfons mòbils d'última generació en què es podrà accedir a temps real a les càmeres de trànsit i a la informació viària.

Un mort a Badalona

Una persona ha mort i sis més han resultat ferides en tres accidents de trànsit en les darreres hores. L'accident més greu ha passat a Badalona, a la rambla Sant Joan, quan han xocat dos vehicles. Un dels ocupants ha mort i els altres dos estan ferits greus.

A Collbató, al Baix Llobregat, un cotxe ha sortit de la via per causes que no se saben i ha caigut per un barranc de 50 metres. Al conductor l'ha hagut de rescatar el grup d'actuacions especials dels bombers i l'han traslladat a l'hospital en estat greu.

Tres persones més han resultat ferides de diversa gravetat en un accident de trànsit a l'avinguda de l'Estatut de Rubí, al Vallès Occidental. Els ferits, 1 de greu i 2 de lleus, els han evacuat a la mútua i a l'hospital de Terrassa.

Un altre a la Tallada d'Empordà

Ja són dues les víctimes mortals de l'accident que hi va haver aquest dilluns a la Tallada d'Empordà. El conductor d'una furgoneta que va topar amb un camió va morir a l'acte, i aquesta nit ha mort una altra persona que anava al mateix vehicle, i que havia quedat ferida greument.

Es tracta d'un noi de 28 anys veí de Torroella de Montgrí, igual que l'altra persona de 31 anys, morta ahir. El conductor del camió també va resultar ferit greu i està ingressat a l'Hospital Comarcal de Figueres.


Anar al contingut