Barcelona

Todó i Massana van cobrar molt més del que van dir a CatalunyaCaixa

Un informe pericial del Banc d'Espanya revela que l'expresident Adolf Todó hauria cobrat set milions i no quatre

RedaccióActualitzat

L'antiga cúpula de CatalunyaCaixa va cobrar molt més del que van dir. Això és el que assenyala un informe pericial del Banc d'Espanya que desvela que Adolf Todó i Jaume Massana, alguns anys, van arribar a rebre el doble del que havien dit.

Adolf Todó, expresident de CatalunyaCaixa, explicava ara fa un any als jutjats que la pujada de sou que es va fer el 2010 va ser avalada pel Banc d'Espanya, per més que la fiscalia la considerava desproporcionada.

En aquesta mateixa investigació, els inspectors del Banc d'Espanya han fet un informe pericial amb el que realment va cobrar. I creixen les retribucions fixes i variables que el consell d'administració havia donat a conèixer fins ara.

Segons les dades aportades pel secretari del consell d'administració de CatalunyaCaixa, Todó va percebre 4,07 milions en el període 2008-2012, 896.000 euros dels quals com a retribució variable. Massana va cobrar 2,89 milions, uns 608.000 com variable. En canvi, el Banc d'Espanya eleva la remuneració de tots dos fins als 11,2 milions, dels quals 7,09 corresponents a Todó i la resta, 4,14, a Massana.

Todó va cobrar gairebé el doble del que se sabia quan va entrar a l'entitat. I l'any 2010, quan CatalunyaCaixa va rebre les primeres ajudes públiques, va cobrar més de 2,5 milions d'euros. Aquesta diferència s'explicaria perquè l'entitat no incloïa les aportacions al pla de pensions ni les dietes i les retribucions en espècie. A partir del 2012, el govern espanyol va limitar a 300.000 euros els sous dels directius d'entitats nacionalitzades.

Una trajectòria paral·lela va seguir Jaume Massana, exconseller delegat de l'entitat. Per exemple, el 2010 va cobrar un milió i mig d'euros, i no el milió declarat.  

Fins ara, la fiscalia treballava, doncs, amb una retribució de 4 milions d'euros durant 5 anys per a Adolf Todó, que ara s'haurien convertit en 7 milions. I Jaume Masana hauria guanyat un 43 per cent més del que reconeixia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut