Madrid

Teresa Romero se'n va a Galícia mentre continua el procés de neteja de casa seva

Després de rebre l'alta se n'ha anat al poble de la seva mare mentre es desinfecta casa seva

RedaccióActualitzat

L'auxiliar d'infermeria que ha superat l'Ebola, Teresa Romero, i el seu marit, Javier Limón, han arribat aquest dimecres a Galícia. Després de rebre l'alta i comparèixer davant els mitjans de comunicació, la sanitària i el seu marit han decidit marxar cap a Becerreá, el poble de la mare de Romero, on han arribat per carretera. Diversos mitjans de comunicació ja els esperaven allà, i Javier Limón els ha demanat que respectin la seva privacitat i ha remarcat que la seva dona necessita "descansar".

El marit de Teresa Romero havia dit aquest dimecres que pensaven marxar aquests dies "allà on ningú ens pugui trobar". El matrimoni podrà tornar a casa seva, a Alcorcón, a pocs quilòmetres de Madrid, a partir de dimarts que ve, un cop hagi acabat el procés de neteja de l'habitatge, que fa sis dies que dura.

L'empresa pública Tragsa va començar divendres la neteja del pis i dedicarà els pròxims dies a ventilar l'immoble. Els tècnics van equipats amb vestits de protecció i expulsaran peròxid d'hidrogen vaporitzat i altament concentrat. El procés es farà habitació per habitació, en torns d'entre 45 i 90 minuts, entre les set del matí i dos quarts de vuit del vespre, segons han informat fonts del Departament de Sanitat de la Comunitat de Madrid. El govern madrileny ha ofert a Teresa Romero i el seu marit la possibilitat de substituir determinats elements del domicili, com el matalàs o la nevera.

En un principi, la desinfecció del pis havia de començar fa més de tres setmanes, el 10 d'octubre, però les actuacions es van ajornar perquè Javier Limón, llavors també ingressat a l'hospital, no va autoritzar la neteja fins la seva sortida del centre per poder ser present a l'immoble durant els treballs, segons ha assenyalat la Comunitat de Madrid. La casa es va mantenir precintada per garantir la contenció de qualsevol risc i per tranquil·litzar i donar seguretat als veïns de l'immoble.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut