Karma Peiró / Entrevistes als guanyadors dels Premis Blocs (II)

"Tenim una veu i una opinió que la podem fer sentir a internet"

La Núria Masdéu, una periodista interessada en els nous usos tecnològics aplicats al Tercer Món, va guanyar en la categoria TIC la primera convocatòria dels Premis Blocs Catalunya 2008. Amb ella, continuem les entrevistes als guardonats que es publicaran durant la resta de la setmana.

Actualitzat
La Núria Masdéu té 31 anys i vol presentar-se únicament com a blogaire: "Recordo llegir a casa, a finals dels 90, l'Extra!-Net de l'Alfons Cornella i aquelles informacions van despertar-me l'interès per aquest nou espai que se'ns obria".

Ella va començar el 2003 a escriure un blog personal en el qual explicava des del feminicidi de Ciudad Juárez a la convocatòria d'una "flashmob" a Barcelona, sobre periodisme i internet. Va continuar escrivint a la xarxa fins que el 2006 va obrir definitivament el blog que li ha donat el premi.

Qui entri al blog de la Núria Masdéu hi trobarà notícies sobre els usos de la tecnologia de la informació i la comunicació (TIC), d'innovació, de com ens adaptem a les novetats tecnològiques i de com ho fan els països en vies de desenvolupament -especialment l'Àfrica-. Tampoc oblida les dones com a gènere i la seva incorporació a la xarxa.

Diu que sempre ha escrit en català i "mai m'he plantejat que fos un impediment o una barrera". I el reconeixement que li han atorgat n'és una mostra.

Per últim, la Núria ens deixa una reflexió sobre les eines que la Web 2.0 posen a l'abast de tothom: "Penso que mai abans havíem tingut l'oportunitat, com a individus, d'expressar-nos amb tanta facilitat i directament al món sencer sense filtres, almenys en els països democràtics i amb llibertat d'expressió. Tenim una veu i una opinió que la podem fer sentir i també podem crear complicitats més fàcilment".



 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut