Barcelona

Tèbia rebuda a Venècia de la pel·lícula "Eva" dirigida pel català Kike Maíllo

La pel·lícula "Eva", del director català format a l'ESCAC Kike Maíllo, s'ha projectat aquest dimecres fora de concurs al Festival de Cinema de Venècia, abans d'inaugurar el pròxim Festival de Sitges. "Eva" és un drama robòtic inspirat en la ciència-ficció dels anys 70 i està protagonitzada per l'actor Daniel Brühl. La cinta en la seva primera projecció ha tingut una tèbia acollida, amb breus aplaudiments al final de la sessió. "Eva" s'estrenarà a casa nostra el 28 d'octubre i promet ser un dels èxits d'aquesta tardor.

Actualitzat
Tot i no haver provocat reaccions gaire intenses a la "Mostra", el director Kike Maíllo s'ha mostrat "il·lusionat de poder presentar la seva pel·lícula en un aparador tan important com és Venècia, segons ha explicat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio".

Maíllo ha definit la seva "opera prima" com una "ciència-ficció amb una història de sentiments al darrere". "La pel·lícula tracta d'esbrinar com és el personatge de l'Àlex, (el protagonista) per què es mostra tan rebel i com busca aquesta mateixa rebel·lia en els seus robots", ha continuat Maíllo, que ha explicat que al final, "la ciència-ficció de la nostra pel·lícula és una coartada per poder explicar què som".

El director Sergi Belbel, un dels guionistes d'"Eva", ha destacat el talent de Maíllo, sortit de l'ESCAC i de la nova fornada de joves cineastes. Belbel ha dit que en veure la pel·lícula s'ha sentit "un privilegiat" per haver-ne format part i ha expressat que sent "admiració pel jovent d'aquest país". Belbel ha dit que la pel·lícula de Maíllo pot passar per un film de Steven Spielberg".

"Eva" està protagonitzada per Daniel Brül, Lluís Homar, Marta Etura i la nena Claudia Vega. S'estrena als nostres cinemes el 28 d'octubre.

D'altra banda, a Venècia també es presenta a concurs durant aquesta jornada "El último día de la tierra", del novaiorquès Abel Ferrara.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut