Jocs del Mediterrani

Tarragona és escollida per organitzar els Jocs del Mediterrani de l'any 2017

Tarragona organitzarà els Jocs del Mediterrani del 2017 després d'imposar-se en la decisió final per a la candidatura egípcia d'Alexandria, en una votació efectuada a Turquia. Seran els segons Jocs del Mediterrani que es disputin a Catalunya, després que Barcelona en va ser la seu el 1995, i els tercers a l'estat espanyol (Almeria 2005). Els Jocs, que reuneixen cada quatre anys esportistes de 24 països de la riba del Mediterrani, se celebraran a Tarragona en la 18a edició del certamen. La candidatura tarragonina inclou trenta esports i tretze seus esportives. Si es mantenen les dates previstes, la competició s'inaugurarà el 30 de juny del 2017 i es clausurarà el 9 de juliol.

Actualitzat
Tarragona serà la seu dels XVIII Jocs Mediterranis el 2017 després d'una renyida votació en què s'ha imposat per tan sols dos vots a l'únic rival, Alexandria (Egipte). Així ho han decidit els membres de l'Assemblea General del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, que se celebra fins aquest diumenge 16 a l'hotel Hilton de Mersin (Turquia).

Del total de 70 vots que havien de decidir el nom de la ciutat guanyadora, 66 provenien dels representants dels respectius Comitès Olímpics nacionals i els quatre restants partien de membres del Comitè Olímpic Internacional. El resultat ha afavorit la candidatura tarragonina per 36-34.

Tarragona es converteix en la tercera ciutat espanyola, després de Barcelona el 1955 i Almeria el 2005, que albergarà els Jocs Mediterranis. L'edició del 2013 es farà a Mersin i la del 2017, a Tarragona, del 30 de juny al 9 de juliol.

En la seva presentació, Tarragona ha combinat una exposició de dades tècniques sobre les seves infraestructures, amb notes de color sobre la seva història i la seva cultura. L'alcalde la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, ha presentat la ciutat al davant de l'assemblea i s'ha encarregat de contestar als membres interessants pels efectes de la crisi econòmica en els Jocs. "La crisi no és un problema per nosaltres perquè tenim el suport del govern de Catalunya i d'Espanya, amb unes garanties oficialment aprovades, i perquè ja hem completat el 80% de les instal·lacions. Estem preparats no només en el pla de les idees, sinó en el de la feina ja feta", ha indicat.

Tarragona i 12 localitats més per a 30 esports

La candidatura de Tarragona ofereix el programa esportiu més ampli de la història d'aquesta cita esportiva, amb 30 disciplines que es repartiran en 13 localitats. Dels 30 esports, dos -atletisme i natació- seran per a esportistes amb discapacitat. Dels altres 28, n'hi ha 25 d'olímpics -atletisme, bàdminton, bàsquet, handbol, boxa, ciclisme, esgrima, futbol, gimnàstica, golf, halterofília, hípica, judo, lluita, natació, piragüisme, rem, taekwondo, tenis, tenis taula, tir, tir amb arc, triatló, vela i voleibol- i tres que no ho són -esquí nàutic, karate i petanca.

A Tarragona es disputarien les competicions d'atletisme, bàsquet, futbol, gimnàstica, golf natació, waterpolo, tenis, tir, vòlei, esquí nàutic i taekwondo. El mapa el completen 12 subseus: Barcelona (hípica), Calafell (esgrima, futbol i tenis taula), Cambrils (judo, karate i tir amb arc), Castelldefels (piragüisme i rem), Constantí (halterofília), el Vendrell (boxa), la Selva del Camp (handbol), Reus (handbol i futbol), Salou (triatló, vela i vòlei platja), Torredembarra (bàdminton i voleibol), Valls (bàsquet i futbol) i Vila-seca (ciclisme, lluita i petanca).

Només tres instal·lacions s'hauran de construir totalment: el Centre Aquàtic, el Palau d'Esports de Tarragona i el Centre de Petanca de Vila-seca. Les instal·lacions que seran reformades són: l'estadi d'atletisme, el camp del Nàstic i el camp de tir, a Tarragona; els pavellons esportius del Vendrell, Calafell i Vila-seca, i els camps de futbol del Vendrell i Calafell.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut