Tarda de dissabte amb més clarianes, però també amb núvols residuals

El cap de setmana es presenta amb un temps una mica més tranquil que no pas el de divendres, tot i que no fa net del tot i no recuperarem condicions meteorològiques d'estiu accentuat. Aquesta tarda, el sol conviurà amb núvols baixos residuals i amb alguna nuvolada d'evolució. Diumenge, els núvols no marxaran del tot.

Actualitzat

El temps s'estabilitzarà de manera progressiva al llarg del cap de setmana. Diem adéu a les pluges generals i intenses que van regar ahir i aquesta matinada la major part del país, i el sol treu el nas, sobretot per l'oest.

Durant la matinada s'ha repetit la dinàmica de la matinada de divendres, és a dir, amb núvols i ruixats que han descarregat, en aquest cas cap al nord-est. Els registres més destacats d'aquesta fase del dia són els 18 mm d' Arenys de Mar i la Roca del Vallès, segons dades de Meteoclimatic.

A primera hora del matí, els ruixats ja eren sobre el mar i les clarianes han començat a guanyar terreny, sobretot a ponent i també a Tarragona. Per contra, els núvols baixos residuals eren abundants a punts de Barcelona, Girona i del nord de Lleida. Aquests núvols s'han esquerdat parcialment durant el matí, però no han marxat del tot del nord de Barcelona i Girona.

Aquesta tarda creixeran nuvolades en zones de muntanya, tant al Pirineu com al prelitoral, amb risc d'alguns ruixats molt poc abundants en conjunt a punts de l'interior del nord-est. A gran part de Lleida, Tarragona i fins i tot l'oest de Barcelona, esperem domini del sol. Cap a la costa nord barcelonina i també a l'est de Girona esperem aquests núvols baixos més tossuts, que també es veuran al vessant nord del Pirineu. Durant la nit, la nuvolositat també pot tornar cap a la costa Daurada, mentre que de matinada arribarà una banda de núvols prims per l'oest.

Les temperatures de primera hora han estat una mica més baixes en general, amb algunes baixades més moderades cap a ponent. Al Pirineu, els registres han caigut cap als 3ºC, mentre que a gran part de l'interior han quedat sobre els 13 o 14ºC. A la costa, gairebé tots el valors per sota dels 19ºC. Les màximes podran pujar un pèl, però es mantindran dintre del perfil baix dels últims dies. Les més altes no s'enfilaran molt per sobre dels 30ºC. Pel que fa al vent, ha bufat una mica de mestral a les Terres de l'Ebre fins a mig matí, amb cops de fins a 50 km/h a l'Hospitalet de l'Infant (Meteclimatic). La tramuntana serà més insistent a l'Empordà. Els cops han arribat a 77 km/h a Portbou (SMC).

El vent de gregal es reforçarà a l'entorn del cap de la Nau. La zona de la Marina Alta i la Safor rebran alguns ruixats moderats però poc abundants. Durant el matí no han passat dels 7 o 8 mm. A banda, a la tarda creixeran algun ruixat a punts de l'interior, sobretot a Castelló. A les Balears, els núvols del matí no han tingut incidència, i la tarda es preveu força assolellada. El gregal bufarà moderat cap al nord de Mallorca i Menorca.

I els pròxims dies...

Diumenge tampoc no acabarem de fer net. Esperem núvols baixos residuals a la costa, i també el pas d'algunes franges de núvols prims que deixarien el cel mig enterbolit a primera hora. Les temperatures pujaran una mica més. El principi de la setmana que ve es preveu bastant encalmat i amb temperatures més altes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut