Barcelona

TV3 estrena aquest 25 d'octubre "14 d'abril: Macià contra Companys"

TV3 estrena aquest dimarts 25 d'octubre, a les 22.25 hores, "14 d'abril: Macià contra Companys", dirigit per Manel Huerga i escrit per l'historiador Toni Soler. En forma de fals documental, el projecte vol apropar als espectadors uns fets transcendentals de la nostra història, explicats pels seus protagonistes.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Manel Huerga ha destacat que el projecte "fuig de les etiquetes" i es tracta d'un producte de "transgènere", ja que es troba a mig camí entre la ficció i el documental històric. "Últimament en el cinema i en la televisió es donen aquests gèneres sense nom que juguen amb aquests límits, hi ha tot un terreny que s'està explorant i del qual estan sortint coses molt interessants", ha avançat Huerga.

El director diu que ha après molt del guió de Toni Soler, sobre la proclamació de la República Catalana i el que va passar en aquells tres dies, i que està molt satisfet del resultat del telefilm, ja que "arriba un moment en què estàs sentint l'autèntic Macià o l'autèntic Cambó".

"El que és fort és que 70 anys després estem igual", ha afirmat Huerga, que diu que "Macià contra Companys" podria semblar un sainet, si no fos pel tràgic desenllaç.




Francesc Macià i Lluís Companys són les dues figures històriques que ressegueix el telefilm per tal d'explicar i atansar al públic uns fets transcendentals de la nostra història.

"14 d'abril: Macià contra Companys" es va estrenar fora de concurs al Festival de Cinema de Sant Sebastià.
Anar al contingut