Estrasburg

El Consell d'Europa està "amoïnat" per la prohibició de construir minarets a les mesquites suïsses

L'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa s'ha mostrat "molt preocupada" pel resultat del referèndum d'aquest diumenge a Suïssa en què es demanava a la població si estava a favor o en contra de la construcció de minarets a les mesquites del país. El 57% dels suïssos han votat a favor de la prohibició. I això amoïna el Consell d'Europa perquè, segons el seu president, Lluís Maria de Puig, "encoratjarà els sentiments d'exclusió". La iniciativa la va proposar la ultradreta suïssa.

Actualitzat
L'endemà del referèndum en què un 57% dels suïssos ha votat a favor de prohibir la construcció de minarets a les mesquites del país, el president de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Lluís Maria de Puig, ha declarat que "la decisió, tot i que és l'expressió de la voluntat del poble, és motiu d'una profunda preocupació".

De Puig considera que aquests resultats "demostren els temors que hi ha a la població suïssa, i a l'europea en general, cap a l'integrisme islamista".

Amb tots els vots escrutats, el 57% dels suïssos han aprovat eliminar la presència dels minarets de les mesquites. La proposta l'havia plantejada el partit ultradretà Unió Democràtica de Centre (UDC).
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut