Els diputats de SI davant la Fiscalia Superior de Catalunya
Els diputats de SI davant la Fiscalia Superior de Catalunya
Barcelona

Solidaritat Catalana per la Independència denuncia el conseller Felip Puig i el Servei Català de Trànsit

Solidaritat Catalana per la Independència ha denunciat el conseller d'Interior, Felip Puig, i els responsables del Servei Català de Trànsit per multar els conductors que han seguit la campanya "No vull pagar".

RedaccióActualitzat
El secretari general de Solidaritat (SI), Uriel Bertran, ha presentat avui a la fiscalia una denúncia contra el conseller d'Interior, Felip Puig, i 2 alts càrrecs del seu departament, els quals acusa de coaccions i prevaricació per actuar contra els "insubmisos" que no paguen peatges d'autopista.

Bertran, que ha comparegut a la Fiscalia Superior de Catalunya amb Alfons López Tena i Toni Strubell, és qui firma la denúncia perquè, de moment, és l'únic dels 3 diputats que ha rebut 2 requeriments del Servei Català de Trànsit (SCT) perquè digui si conduïa un vehicle la matrícula del qual va anotar un empleat d'Abertis per negar-se el conductor a pagar el peatge.

Bertran explica en el text de la denúncia que en els requeriments se l'amenaça amb una multa per sanció molt greu, malgrat no haver rebut "cap prova documental que acrediti el fet" pel qual se'l pretén sancionar.

Per aquest motiu, demana a la fiscalia que determini si el conseller Puig, el director del SCT, Joan Aregio, i altres funcionaris del SCT han pogut cometre algun delicte, ja que, segons SI, la forma d'actuar de les persones abans esmentades podria constituir un presumpte delicte de coaccions i un altre de prevaricació administrativa, sense perjudici d'altres infraccions que pugui identificar la fiscalia.


Solidaritat ha posat a disposició dels ciutadans que es neguen a pagar els peatges els impresos que ha preparat el seu servei jurídic a fi de recórrer les multes davant els jutjats i també per informar la fiscalia de l'actuació empresa pel SCT contra ells.

Anar al contingut