Washington

2.200 soldats no eviten una segona nit d'aldarulls a Ferguson pel "cas Brown"

La Guàrdia Nacional controla la ciutat per evitar nous aldarulls. Obama afirma que "no hi ha excusa" per als "actes destructius" registrats a la localitat

Actualitzat

Un agent per a cada deu habitants, amb un total de 2.200 soldats desplegats, no han estat prous per contenir els aldarulls que s'han reproduït per segona nit consecutiva, després que la nit anterior es va acabar amb 80 detinguts, edificis i cotxes cremats i comerços saquejats.

Els manifestants continuen enrabiats per la decisió de no processar l'agent Darren Wilson, que a l'agost va matar el jove negre de 18 anys Michael Brown. Els incidents s'han repetit, tot i el gran desplegament de forces de seguretat, i ha tornat la violència.

Wilson ho tornaria a fer

Mentrestant, en una entrevista a la cadena ABC aquest dimarts a la nit, el policia autor dels trets ha trencat per primera vegada el silenci. I ha dit que té la consciència tranquil·la, perquè va actuar correctament. Que Michael Brown el va intentar agredir i que ell es va defensar i que ho tornaria a fer. 

Per a la comunitat afroamericana, la decisió del jurat per aquests fets perpetua una manera d'actuar de la policia, molt violenta en alguns casos, sobretot quan s'enfronten a ciutadans negres.

Els advocats de la família del jove Michael Brown han posat en qüestió la independència del fiscal pels seus lligams amb la policia local i han demanat la intervenció del govern federal. El Departament de Justícia ha obert una investigació. Els advocats també han volgut subratllar que el llegat de Brown serà un canvi en el sistema policial i s'han desmarcat amb contundència dels actes violents.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha assegurat aquest dimarts que "no hi ha excusa" pels "actes destructius" registrats la matinada passada a la localitat. Obama ha insistit que aquest malestar social "està arrelat en realitats" que daten d'un llarg temps enrere i ha aplaudit les manifestacions pacífiques que també han tingut lloc en ciutats com Nova York, Chicago o Los Angeles.

Ferguson està en peu de guerra perquè és una ciutat negra en mans de blancs. El mateix jurat de la polèmica estava compost per 12 persones: 9 eren blancs, i 3, negres. Però el cas de Michael Brown ha traspassat estats i s'ha convertit en el símbol de la desconfiança de la població afroamericana envers la justícia i les forces de seguretat del país. De costa a costa, centenars de persones han sortit al carrer pacíficament per demanar justícia per a Michael Brown i canvis en el sistema.

El 90% dels afroamericans se senten marginats. Cada setmana hi ha notícia de negres que moren ens mans de policies blancs. L'últim cas: un nen de 12 anys que portava una pistola de joguina a Cleveland

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut