Hospitalet de Llobregat

S'esfondra parcialment l'andana de l'estació de Bellvitge situada al costat de les obres de l'AVE

Nou esvoranc provocat per les obres de l'AVE a Barcelona. Uns deu metres de l'andana de l'estació de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, s'han esfondrat en cedir un dels pilars que la sostenien. L'andana està situada just al costat del túnel que s'està construint per al pas de l'alta velocitat. Ningú ha pres mal, ja que aquesta estació està inactiva des de dissabte, quan es va decidir tallar la línia del Garraf a causa del greu incident detectat al barri del Gornal. Tècnics de la companyia treballen per resoldre aquest forat, que se suma als tres que hi va haver la setmana passada i que han obligat a suspendre la circulacio dels trens de rodalies per aquesta via.

Actualitzat
Els fets han passat cap a dos quarts de nou del matí, quan, segons un comunicat d'Adif, s'ha produït "un arrossegament de materials a la zona de sustentació de l'andana central". Això ha originat el nou esvoranc, que ha provocat "lleugers desperfectes en una longitud aproximada de 10 metres", explica l'ens gestor d'infraestructures, que depèn del Ministeri de Foment.

El responsable de les obres assegura que "només s'ha vist afectat un dels daus de formigó que subjecten les lloses de 5 metres de llarg que formen l'andana, en cedir uns 30 centímetres". Els tècnics d'Adif ja han començat a treballar per reparar-ho. Ompliran amb formigó la zona afectada, "que és de mida petita" i posteriorment "procediran a reposar el dau de formigó i les dues lloses d'andana afectades", segons el comunicat.

Els tècnics desplaçats al lloc s'han afanyat a tapar amb una lona el tram d'andana enfonsat, que és visible des de l'exterior a l'estació, per evitar que curiosos i mitjans de comunicació puguin captar imatges de l'esvoranc.

Neguit entre els veïns


Algunes persones que caminaven en el moment del succés per un pont de vianants que passa per damunt de l'estació han explicat que han notat una forta tremolor i en mirar cap a sota han vist com s'ensorrava aquesta part de l'andana, cosa que ha provocat moments d'angoixa i que els vianants sortissin corrent per arribar al carrer.

La incidència no ha provocat cap dany personal ja que l'estació està fora de servei des de dissabte passat, després que les obres de l'AVE afectessin un mur d'un túnel de Ferrocarrils de la Generalitat que transcorre per damunt del túnel de l'AVE en construcció, també a l'Hospitalet, però en aquest cas al barri del Gornal.

Tant els veïns de Bellvitge com del Gornal s'han mostrat molt preocupats pels últims incidents relacionats amb les obres de l'AVE. La nova via discorre paral·lela a una gran quantitat d'edificis de pisos on alguns propietaris ja han començat a detectar esquerdes.

L'Ajuntament hi diu la seva

També l'Ajuntament de l'Hospitalet ha transmès a Adif la seva preocupació pels problemes en les obres de l'AVE al seu pas per aquesta ciutat. La primera tinent d'alcalde, Núria Marín, ha explicat que el consistori ha demanat a l'ens gestor d'infraestructures que les obres es "realitzin amb seguretat" i que no li importa tant la data d'arribada de l'AVE a Barcelona com garantir la seguretat dels veïns.

Sobre la paralització de les obres d'alta velocitat que ha demanat el grup municipal d'ICV, el soci de govern del PSC a l'Ajuntament de l'Hospitalet, Marín ha dit que "no aporta seguretat, sinó que allarga el temps d'alguna cosa que està clar que ha d'acabar passant".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut