Ciclisme

Sergio Mantecón i Anna Villar es proclamen nous reis del BTT espanyol a Barcelona

La muntanya de Montjuïc ha acollit el Trofeu Ciutat de Barcelona de BTT en la modalitat de "cross country", que ha servit per decidir els campions d'Espanya de l'especialitat. El gran favorit, el català Josep Antoni Hermida, ha hagut de plegar per uns problemes físics, i el gran beneficiat ha estat el murcià Mantecón, que s'ha emportat la victòria en categoria masculina. En dones, la victòria ha estat per a la catalana Anna Villar. La defensora del títol, la mallorquina Marga Fullana, ha caigut i també ha hagut d'abandonar.

Actualitzat
El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de BTT en la modalitat de "cross country" ha servit per segona vegada com a escenari del Campionat d'Espanya de l'especialitat. Els ciclistes havien de fer cinc voltes en un recorregut molt exigent, amb constants pujades i baixades, dissenyat per a la muntanya de Montjuïc. El defensor del títol, el ciclista de Puigcerdà Josep Antoni Hermida, no ha pogut repetir l'èxit de l'any passat. A la tercera volta, ha decidit abandonar per problemes físics veient que no tenia opcions de podi. Qui sempre ha ocupat les posicions capdavanteres ha estat el murcià Sergio Mantecón, que finalment ha aconseguit coronar-se com a campió d'Espanya.

En la categoria femenina, eren tres les voltes que havien de completar les participants. La mallorquina Marga Fullana era la principal favorita per revalidar el títol, al qual també optaven la barcelonina Anna Villar i l'asturiana Rocío Gamonal. Fullana liderava la cursa amb autoritat, però en la segona volta ha hagut de plegar com a conseqüència d'una caiguda que li ha provocat un fort cop i una ferida al genoll esquerre. Sense la balear, Anna Villar ha tingut el camí lliure per fer-se amb el liderat de la prova, que ha sabut mantenir fins al final. La catalana, que està fent una gran temporada, ha entrat a la línea d'arribada amb dos minuts i mig de marge sobre la segona classificada, Rocío Gamonal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut