Barcelona

Un informe del govern alerta que sense pressupostos perillen 458 milions en infraestructures i la paga extra dels funcionaris

L' executiu necessita, com a mínim, l'abstenció de dos grups parlamentaris per poder aprovar els pressupostos per a l'any 2015

RedaccióActualitzat

El projecte de pressupostos de la Generalitat per a l'any no té garantit, a hores d'ara, el suport necessari per ser aprovat. Davant aquesta situació, el govern alerta l'oposició de les conseqüències que pot tenir una pròrroga dels actuals números.

Un informe intern del govern alerta que es deixaran d'invertir 458 milions d'euros en infraestructures i que s'hauran de bloquejar les inversions previstes per al 2015. Un dels projectes que es veuria afectat és la construcció de l'L9 del Metro fins a l'aeroport.

TV3 ha tingut accés al document de treball, que també conclou que sense l'aprovació dels comptes per al 2015 no es podrà retornar la paga extra als treballadors públics ni recuperar el 15% de jornada i sou als interins.

A més, amb la pròrroga pressupostària s'hauria de mantenir la prohibició de convocar oposicions al funcionariat  i quedaria aturada, per exemple, l'Agència Tributària Catalana.

El vot d'ERC als pressupostos

Dimecres es debaten els comptes al Parlament i l'executiu necessita com a mínim l'abstenció de dos grups per poder-los aprovar. El conseller Andreu Mas-Colell ha demanat aquesta setmana a ERC que, com a mínim s'abstinguin en la votació.

L'any passat, ERC va donar suport als pressupostos del 2014, fent visible el suport al govern d'Artur Mas. Aquesta bona sintonia s'ha diluït en les darreres setmanes arran de les desavinences entre Convergència i els republicans al voltant de la necessitat de convocar eleccions de manera immediata.

Però no n'hi haurà prou amb l'abstenció dels republicans: en faltaria una altra, o bé del PSC o del PP perquè els comptes puguin tirar endavant. De moment, el PSC s'ha reafirmat en la voluntat de mantenir l'esmena a la totalitat en els pressupostos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut