Barcelona

L'escriptor Roberto Saviano alerta que la màfia ha penetrat a sectors de l'economia catalana

La màfia ha penetrat ja a diversos sectors de l'economia catalana i la situació és preocupant, segons ha dit l'escriptor Roberto Saviano en una entrevista que s'ha emès aquest divendres a l'espai "Mapamundi", de Catalunya Informació. L'autor de "Gomorra" assegura que, tot i que la policia ja n'està al cas, el ciutadà no n'és conscient i, quan ho sigui, ja serà massa tard. Segons l'escriptor que descriu les entranyes de la Camorra napolitana, l'economia catalana està enverinada per les màfies en els sectors del turisme, la restauració, la construcció i l'immobiliari.

Actualitzat
Saviano, que és a Barcelona amb motiu de la Trobada de Novel·la Negra i que aquest divendres ha rebut el premi Vázquez Montalbán de periodisme, ha radiografiat la realitat de la màfia a Catalunya i assegura que està més present del que ens imaginem, en els sectors del turisme, la restauració, la construcció i l'immobiliari.

A Europa

A nivell europeu calcula que facturen 100.000 milions d'euros a l'any i creu que les institucions han d'anar més enllà de la col·laboració policial i crear una fiscalia antimàfia especialitzada.

L'escriptor calcula que faran falta més de 100 anys per passar pàgina i preveu que quan s'apaguin els focus de l'atenció mediàtica sobre la seva persona serà quan aprofitaran per acabar amb la seva vida. L'entrevista que ha fet el periodista Marc Garriga a Roberto Saviano s'ha pogut escoltar per Catalunya Informació, dins el programa "Mapamundi", i també hi podeu accedir des del 3cat24.cat.

Avís a les institucions

La crisi ha obert les portes dels bancs al capital criminal, segons ha dit Roberto Saviano, l'autor del llibre que descriu les entranyes de la Camorra napolitana. Saviano alerta de les conseqüències que portarà en el futur el fet que les institucions europees no estiguin posant l'atenció que es mereix a aquest problema.

L'autor de "Gomorra" ja va alertar ara fa uns dies a TV3 que l'actual crisi financera era xauxa per a la màfia, ja que estava aprofitant per estendre els seus tentacles. 
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut