Madrid

Sánchez, a Rajoy: "És l'hora d'assumir responsabilitats"

"No està capacitat ni legitimat per lluitar contra la corrupció", li ha etzibat el líder de l'oposició al president espanyol.

Actualitzat
"Algú ha d'assumir les seves responsabilitats a nivell de partit". Ho ha dit el líder de l'oposició i del PSOE, Pedro Sánchez, en l'inici del seu discurs en el ple monogràfic sobre la corrupció que se celebra al Congrés dels Diputats espanyol. Ha estat després que Sánchez, que ha recordat que el PP està sota sospita per finançament il·legal, li ha etzibat a Rajoy: "Entenc que no és un bon dia per a vostè per parlar de la corrupció", l'endemà de la dimissió de la seva ministra de Sanitat arran del "cas Gürtel".

"La corrupció no ens afecta tots de la mateixa manera", ha assegurat Sánchez, qui ha assegurat que la seu del PP es va reformar amb diner negre i ha recordat que aquesta formació té un extresorer a la presó. Per tot plegat, ha afegit, dirigint-se a Rajoy, que "és l'hora d'assumir responsabilitats". Per Sánchez, després de donar-se a conèixer la interlocutòria del "cas Gürtel", Rajoy, que ha defensat al seu discurs que no s'ha mostrat "impassible", "no està capacitat ni legitimat per lluitar contra la corrupció".

"El sistema no és corrupte; hi ha corrupció al sistema"

Sánchez ha defensat que és diferent un sistema corrupte de la corrupció dins del sistema. "No podem dubtar que el país té un problema de corrupció, però afegeix que el problema es pot solucionar perquè "els casos surten, encara que sigui tard". Aquest és el senyal d'esperança que veu Sánchez.

El secretari general del PSOE li ha recriminat al president de l'executiu que els espanyols "se senten desemparats pel seu govern". Respecte als dos projectes de llei que Rajoy ha anunciat, Sánchez ha assegurat que no els menysté, però que "no hi veig més democràcia". És per això que ha explicat la seva esmena, que considera "mol més ambiciosa", i que proposa, entre altres, que tots els partits hagin de celebrar primàries per triar el seu candidat. També proposen modificar la llei de l'indult, i excloure la possibilitat que se'n puguin beneficiar càrrecs públics.

El líder de l'oposició ha demanat al govern espanyol que, malgrat que la seva esmena serà tombada per la majoria absoluta del PP, les tinguin en compte igualment, i també que siguin coherents amb el que proposen ja que no és suficient demanar perdó.

Cayo Lara: "Qui és el responsable polític de l'enriquiment del PP amb Gürtel?"

En un discurs encara més dur que el del PSOE, el líder d'Esquerra Unida, Cayo Lara, ha considerat, també, que Rajoy no pot liderar cap mena de pla contra la corrupció. "Qui és el responsable polític de l'enriquiment del PP amb Gürtel?", s'ha preguntat. Lara ha assegurat que el PP ha de decidir qui assumeix les responsabilitats que el PP sigui responsable a títol lucratiu dels delictes comesos per aquesta trama.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut