Barcelona

Salut canviarà el SEM perquè considera que "no funciona prou bé"

Comín destitueix Francesc Bonet, actual director del SEM, i obre un concurs públic per substituir-lo

RedaccióActualitzat

Salut canviarà el Sistema d'Emergències Mèdiques perquè considera que "no funciona prou bé". El conseller de Salut, Toni Comín, ho ha explicat al Parlament. Comín ha afegit que s'han de millorar "les mancances detectades", com ara "els nous vehicles d'intervenció ràpida" després d'admetre que l'actual model de transport sanitari urgent "no funciona".

Els canvis començaran per la direcció, que fins ara nomenava el consell d'administració. Ara es farà un concurs públic per canviar l'actual director, càrrec que actualment ocupa Francesc Bonet. Mentrestant, el consell d'administració del SEM és "qui assumirà en funcions les tasques directives". El conseller ha justificat també el relleu assegurant que "els informes que va encarregar per conèixer l'eficàcia del nou model de transport sanitari han donat els primers resultats i les conclusions de què disposa reclamen modificacions". Comín ha aclarit que "calen més dades i més mesos per saber si el model s'ajusta o es rectifica" i ha afegit que "això ho encarregaran al nou equip directiu del SEM".

La fiscalia obre una investigació sobre l'adjudicació del transport sanitari

Comín ha fet aquest anunci després que s'hagi fet públic que la fiscalia ha decidit investigar l'adjudicació del servei de transport sanitari fet durant l'època de l'anterior conseller, Boi Ruiz, però per aquest mateix equip directiu. El ministeri públic ha obert diligències arran d'una denúncia presentada per la CUP per investigar si l'adjudicació del servei d'ambulàncies va ser irregular. La CUP va interposar la denúncia  l'abril del 2015, mesos abans de les últimes eleccions catalanes.

Anar al contingut