Barcelona

SI només es presentarà a les eleccions generals si es forma una gran coalició independentista

SI es presentarà a les eleccions generals del 20 de novembre si es forma una gran coalició independentista. Així ho ha decidit la majoria dels militants (55%) en una consulta interna elaborada durant l'agost. La direcció redactarà les bases d'un acord electoral que farà arribar en les properes setmanes a diferents partits sobiranistes.

Actualitzat
Segons ha dit Uriel Bertran, secretari general de SI, es farà arribar la proposta a Esquerra, tot i que no serà una proposta tancada. Si Alfred Bosch esdevé finalment el candidat republicà, la coalició serà "més fàcil d'assolir", ha apuntat, perquè hi ha una coincidència estratègica d'Alfred Bosch amb les posicions de SI". Per això, Solidaritat per la Independència opina que seria "possible" una coalició si Esquerra "assumís el que pensa Alfred Bosch". En cas que el candidat d'ERC a les generals torni a ser Joan Ridao, l'acord electoral no seria possible: "Ha estat el mateix Ridao el que ja ha dit que no vol aquesta coalició".

L'executiva de SI es reunirà aquest dilluns per començar a treballar en la proposta que més tard farà arribar als partits de caire independentista. La voluntat de Solidaritat, segons Bertran, és fer una coalició tan gran com sigui possible, però la decisió que prengui Esquerra serà fonamental per al futur d'aquesta coalició.

1.394 adherits de SI van votar en la consulta a través d'internet. El 55% va triar presentar-se a les eleccions generals només si s'aconsegueix una gran coalició; el 34% va votar per no presentar-s'hi; el 10%, presentar-s'hi, tant si és en coalició com si no, mentre que l'1% va votar per presentar-se a les eleccions en solitari.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut