Barcelona

Rull alerta a Duran i Lleida que CiU ha deixat enrere "la vella política de l'ambigüitat"

El secretari d'organització de Convergència Democràtica, alerta Duran i Lleida que ara cal actuar amb coherència, previsibilitat i fermesa cap al dret a decidir. Duran havia assegurat en una entrevista a "El Periódico" que CiU ha perdut la centralitat.

RedaccióActualitzat
Convergència respon a Unió. El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha sortit al pas de les declaracions del líder d'UDC i company de federació, Josep Antoni Duran i Lleida, en què apuntava que CiU està perdent la centralitat. Rull assegura que ara ja no és el moment de "la vella política de l'ambigüitat".

Rull ho ha dit a "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, en referència a les declaracions al diari "El Periódico" en què Duran i Lleida assegura que "CiU perd la centralitat". Rull ha admès que la política de CiU en el passat havia estat ambigua però apunta que ara aquesta postura té un ''altíssim nivell de rebuig''. Diu que aquesta fase ja està tancada i que ara cal actuar amb coherència, fermesa i convicció cap al dret a decidir.

Segons el secretari d'organització de CDC, la ciutadania demana coherència i previsibilitat i recorda a Duran que CiU va firmar "un contracte amb els ciutadans". Per això, Rull demana al secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, reflexió sobre la posició de la formació democristiana en l'anomenat procés sobiranista.

"ERC ho ha fet impecablement"

L'actualitat política catalana passa per l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat. Convergència confia que Esquerra Republicana donarà suport al projecte de pressupostos del 2013. El secretari d'organització del partit creu que ara Catalunya necessita "un govern fort i un Parlament molt determinat per continuar el full de ruta de la sobirania". Està convençut que, en aquest sentit, els republicans faran un exercici de responsabilitat.

Rull ha elogiat la posició d'Esquerra, diu que no s'imagina que no donin suport als comptes i assegura que "fins ara ha estat impecable". El secreati d'organització de CDC també ha respost al líder dels respublicans, Oriol Junqueras, que ha demanat al govern que expliqui millor que la culpa de les retallades és de Madrid. Rull assegura que "el que ens demana és el que fem cada dia". Ha avançat que Convergència començarà una campanya per donar a conèixer els tres elements que condicionen els pressupostos: l'exigència de dèficit públic, els diners que deu l'Estat i el dèficit fiscal.

Tot i aquesta mirada cap a Madrid, Rull afirma que no defugen la seva responsabilitat en els comptes, però argumenta que estan prioritzant en salut, educació i benestar social i que hi dediquen el 70% pressupost.

Miopia al govern espanyol

Sobre la impugnació de la Declaració de Sobirania per part del govern espanyol, Rull assegura que l'executiu ha demostrat "un nivell de miopia altíssim". Pel líder convergent, aquest moviment constata que el procés és complicat i per això demana reforçar la majoria social perquè "la voluntat del poble de Catalunya no la pot aturar ningú.

En aquest context, Rull ha avançat que Convergència no descarta la hipòtesi d'unes eleccions anticipades amb caràcter plebiscitari, però aclareix que ara la prioritat és aconseguir el suport de Madrid a la consulta sobiranista.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut