Madrid

Rubalcaba demana la dimissió immediata de Rajoy per connivència amb un delinqüent

Alfredo Pérez Rubalcaba acusa Rajoy de no donar explicacions, de mentir i de mostrar connivència amb Bárcenas després de conèixer uns suposats missatges de mòbil publicats pel diari "El Mundo". El cap de l'oposició anuncia que el seu partit trenca relacions amb el PP i que es reunirà amb la resta de formacions al Congrés per coordinar una acció comuna en cas que no es produeixi el relleu de Mariano Rajoy al capdavant de l'executiu.

RedaccióActualitzat
El PSOE exigeix al president espanyol, Mariano Rajoy, que dimiteixi de forma immediata. Ho ha anunciat el seu secretari general, Alfredo Pérez Rubalcaba, després de reunir-se d'urgència amb la direcció socialista per analitzar les últimes revelacions periodístiques relacionades amb el "cas Bàrcenas", els suposats missatges de mòbil entre el president espanyol i l'extresorer del Partit Popular publicats aquest diumenge pel diari "El Mundo".

Rubalcaba acusa el dirigent popular de no donar explicacions i de mentir i denuncia que a més ara, amb aquests SMS, es demostra la connivència del president espanyol amb un delinqüent, recordant que és així com han definit Bárcenas alguns dirigents del PP.

El cap de l'oposició assegura que Rajoy està "incapacitat per continuar ni un minut més com a president del govern" i considera insostenible que Rajoy, i amb ell tots els espanyols, estigui a mercè dels "atacs de sinceritat" de l'extresorer popular. La permenència de Rajoy al capdavant del govern és per Rubalcaba un "dany incalculable per a un país que viu una situació dramàtica i per a les mateixes institucions democràtiques".

El secretari general del PSOE no ha parlat directament de moció de censura però ha anunciat que en les pròximes hores es posarà en contacte amb la resta de grups parlamentaris per veure quina decisió comuna prenen en cas que no es rellevi Rajoy.

Només uns minuts després de la compareixença de Rubalcaba ha comparegut el vicesecretari d'Organització del Partit Popular, Carlos Floriano. I ho ha fet per reiterar que ni el partit ni el govern espanyol cediran mai al xantatge i per aclarir que Rajoy manté l'agenda prevista per a la setmana que ve amb tota normalitat.

Altres líders polítics han demanat explicacions immediates del president del govern espanyol. Les veus crítiques arriben també des del món de l'empresa, el secretari general de la CECOT, David Garrofé, ha dit a l'entrevista al 3/24 que casos com el de Bárcenas contribueixen a generar falta de confiança en els mercats i més inestabilitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut