Madrid

Rubalcaba confia que la relació amb CiU millorarà tot i que remarca que l'acord és només amb el PSC

El vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, confia que l'"exercici responsable" del PSC, permetent la investidura d'Artur Mas, faciliti la relació del govern espanyol amb CiU. Rubalcaba ha remarcat que l'acord només és amb els socialistes catalans i les "contrapartides" es limitaran a l'àmbit de la política catalana. Tot i això, el també ministre de l'Interior espera que la nova situació "faciliti les relacions amb Convergència i Unió".

Actualitzat
El vicepresident ha recordat que l'executiu central ja tenia una via de relació amb CiU que ha tingut "èxits diversos". El gest responsable del PSC podria a partir d'ara millorar aquestes relacions. "Sempre és bo tenir grups parlamentaris amb els quals poder parlar i consensuar. Per això qualifica de bona notícia l'acord" malgrat que "no es projecta sobre el Parlament espanyol", ha precisat.

Alfredo Pérez Rubalcaba ha felicitat Artur Mas, investit 129è president de la Generalitat i ha lloat el suport del PSC. "Donats els temps que corren i el que un viu dia a dia en el Parlament d'Espanya, els ciutadans agrairan que hi hagi un partit disposat a donar un cop de mà en els grans temes que afecten a Catalunya. És un exercici responsable i m'agradaria veure-ho en altres àmbits de la vida política ".

El titular d'Interior ha anunciat que el vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, representarà el govern espanyol en la presa de possessió d'Artur Mas.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut