Barcelona

Rivera veu positiu que la reforma educativa blindi l'ensenyament bilingüe però critica les subvencions a les escoles privades

Ciutadans també critica la falta d'una major presència de l'anglès i que en la revàlida després de l'ESO no s'avaluïn els coneixements gramaticals en català com en castellà.

RedaccióActualitzat
Satisfacció a mitges de Ciutadans per l'esborrany de la llei espanyola de millora de la qualitat educativa. Ciutadans troba positiu que l'esborrany de reforma educativa blindi l'ensenyament vehicular amb les dues llengües oficials a Catalunya.

El seu president, Albert Rivera, valora positivament la part de "les sentències del Constitucional i del Suprem" que estableix que "s'actuï de forma conjunta i equilibrada en les dues llengües oficials i s'incorpori en un projecte de llei orgànica".

Tanmateix, la formació antinacionalista critica el fet que, amb diners públics, s'hagin de pagar l'educació en centres privats a les famílies que vulguin escolaritzar els fills en castellà si no hi ha oferta pública o concertada en aquesta llengua. Per Rivera, això significa "admetre que no pots aplicar-ho al sistema públic, que és el sistema de tots".

Rivera també critica la falta d'una major presència de l'anglès i, sobretot, que la revàlida després de l'ESO no obligui a avaluar els coneixements gramaticals tant en català com en castellà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut