Girona

Restablerta la circulació de l'AVE entre Barcelona i Girona, afectada pels forts aiguats

El servei continua aturat entre Girona i Perpinyà a causa de la inundació de les vies soferta arran de les intenses pluges d'aquesta matinada

RedaccióActualitzat

La circulació ferroviària d'alta velocitat entre Barcelona i Girona ha quedat restablerta després que les pluges de la matinada passada obliguessin a interrompre el trànsit entre la capital catalana i Figueres per la presència d'aigua en alguns trams. Un cop retirada l'aigua acumulada al túnel urbà de Girona, el primer tren ha sortit aquest migdia de l'estació de Sants.

No obstant això, el servei continua aturat entre Girona i Perpinyà i els usuaris han de cobrir aquest tram amb trens regionals fins a Figueres i, a partir d'aquest punt i fins a Perpinyà,  amb autobusos habilitats expressament.

A hores d'ara ADIF encara no ha aclarit les causes d'aquesta inundació i la Generalitat ha preferit no fer declaracions perquè la via de l'AVE no és competència seva.  
L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha explicat que s'està mirant quines són les causes exactes, ja que tot el sistema de bombament no ha estat suficient per evitar la inundació de les vies.

Es preveu que el servei des de Girona quedarà del tot regularitzat després de les tres de la tarda, segons informa Renfe. Els tècnics estan treballant en la retirada de l'aigua acumulada al costat nord del túnel, perquè es pugui restablir com abans millor la circulació cap a Figueres.

De moment, continua activat el pla Inuncat a causa dels aiguats que ahir van caure a les comarques de Barcelona i aquesta matinada a les de Girona.

També hi ha hagut problemes a diferents carreteres per les inundacions i aquest matí ha quedat tallat l'Eix Transversal a Vilobí d'Onyar, la C-252, al Far d'Empordà, la GI-555 a Massanes i la N-II a Sils. Per aquestes vies també s'hi han fet desviaments.

Les pluges intenses que han caigut les últimes hores a les comarques de Girona han deixat més de 100 litres per metre quadrat a molts municipis de la Selva i el Gironès.També per inundacions, aquest matí s'ha tallat el carril esquerre a la C-32 a Gavà en sentit Tarragona.

Els Bombers de la Generalitat han fet unes 500 sortides, sobretot per acumulació d'aigua, a les comarques de Barcelona i Girona, i es manté activat el pla Inuncat. Des de les 12 del migdia fins a les 7 del matí, el 112 ha rebut 1.139 trucades relacionades amb les pluges.

Diumenge la situació de pluges a Barcelona va provocar fortes inundacions i talls de llum. A més a més, va obligar a cancel·lar fins a quinze vols a l'aeroport del Prat i hi va haver molts retards amb vols que tenien Barcelona com a origen o destinació. Des d'aquesta mitjanit, però, l'aeroport ja opera amb normalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut