Barcelona

Reoberta la C-16 a Berga, tallada durant 8 hores per la caiguda del revestiment d'un túnel

Aquesta nit i matinada s'han registrat forts cops de vent a tot el territori. A Berga el vent ha arribat als 125 km/h, a Solsona i a Banyoles hi ha hagut cops de vent de prop de 90 km/h i a Barcelona de 83 km/h

RedaccióActualitzat

Reoberta la  C-16 a Berga en tots dos sentits, després de més de cinc hores tallada per una incidència en el revestiment d'un túnel que ha caigut per les ratxes fortes vent. A causa de la força del vent, els operaris no podien treballar per treure el revestiment.

Mentre ha estat tallada, la circulació de vehicles de la C-16 es desviava per la C-1411a.

Alerta pels forts vents

Al llarg de la nit i matinada, les ratxes de fort vent  s'han deixat sentir a tot el territori. Els registres màxims s'han recollit a Puig Sesolles, on els vents han arribat als 153 km/h. A la ciutat de Berga s'han registrat cops de vent de 125 km/h. A Solsona i Banyoles el vent també s'ha deixat sentir amb força, amb puntes de 89 km/h i 87 km/h. A Barcelona, a l'Observatori Fabra i a Badalona s'han registrat ratxes de 83 km/h.

Els bombers han fet gairebé 300 sortides relacionades amb les ventades. Des de dissabte a la nit, el telèfon d'emergències ha rebut més de 270 trucades relacionades amb aquest episodi.

A partir de la tarda de diumenge i fins dilluns, les ventades afectaran sobretot l'Alt i el Baix Empordà i també el Ripollès i el Berguedà.

Incidències a carreteres i trens

Les ventades han provocat la caiguda d'un arbre a la via del tren que uneix Barcelona amb Puigcerdà, concretament a l'altura de Ribes de Freser, al Ripollès. No ha provocat ferits, però sí que ha obligat a tallar la circulació de combois entre Ripoll i Puigcerdà.

A dos quarts de vuit del vespre s'ha restablert la circulació però això no ha impedit que durant la tarda hi hagi hagut cert caos a les andanes de les estacions afectades.

També hi ha hagut altres incidències pel vent, com el tall de la carretera BV-2024 a Guardiola de Berguedà, en tots dos sentits.

La carretera N-152 ha tingut afectacions per arbres caiguts; també s'ha tallat la BV-5111, d'accés a Campins, per la caiguda d'un arbre a la via.

Protecció Civil ha emès una prealerta del pla d'emergències en el transport de viatgers Ferrocat pel tall en el servei de circulació ferroviària entre la Molina i Puigcerdà a causa de branques caigudes sobre la catenària. El servei entre Portbou i Llançà també ha estat tallat per falta de tensió a la catenària i ara ja s'ha restablert el servei.

Estacions d'esquí tancades

Les estacions d'esquí de Boí-Taüll i Vallter2000 han tancat a causa del vent i altres estacions tenen tancades algunes pistes per evitar incidents. Es manté el risc d'allaus des de l'Aran fins a la fanja nord de la Pallaresa, on l'acumulació de neu és important i les plaques poden caure fàcilment.

També hi ha fort onatge al litoral nord. A l'Empordà es recomana evitar acostar-se a les zones on el mar estigui alterat i l'onatge afecti la costa. Proteccio Civil recorda que cal respectar el tancament de passeigs marítims, espigons, ports, platges i altres que per seguretat s'hagin fixat.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut