"Rendeix-te demà", a "Sense ficció"

Demà, a les 23.55, "Sense ficció", la franja que TV3 dedica al documental, estrena "Rendeix-te demà", un treball dirigit per Michael Collins i Marty Syjuco.

"Sense ficció" presenta la dramàtica història d'un jove, Paco Larrañaga, que ha estat acusat i condemnat per un delicte que no ha comès. L'any 1997 es va cometre a les Filipines el segrest, violació i mort de dues noies, una notícia brutal que va impactar tota l'illa. Set nois van ser acusats d'aquest delicte, entre ells Paco Larrañaga. Però amb el temps s'han mostrat diversos errors i arbitrarietats fruit d'injustícia i corrupció.

"Rendeix-te demà" és un documental que gira entorn de la vida entre reixes d'un noi a causa d'una política corrupta i d'un sistema judicial ineficaç. La producció de Michael Collins i Marty Syjuco ha rebut 18 premis internacionals.

Sinopsi

Paco Larrañaga, un jove de 19 anys fill de pare basc i mare filipina, és acusat d'un assassinat brutal, i tot el sistema judicial de les Filipines és qüestionat. Aquest suposat crim, l'única prova del qual és la desaparició de dues noies joves, incrimina un home innocent que serà condemnat a cadena perpètua primer, a pena de mort més tard i, una altra vegada, a cadena perpètua quan s'aboleix la pena capital al país, l'any 2006 i enfronta dues famílies afligides que personifiquen les profundes diferències de la societat i, per extensió, de tot el país. Finalment, la pressió popular de la ciutadania espanyola i de la comunitat internacional -juntament amb les peticions d'alguns líders polítics- va aconseguir el trasllat de Paco Larrañaga, materialitzat sota el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero l'any 2009, de les Filipines a una presó espanyola, a Martutene, Guipúscoa. Avui, Paco encara continua a la presó, complint una condemna de 40 anys en règim de segon grau per un delicte que no va cometre. Només li queda l'esperança d'un indult sol·licitat pel govern a les Filipines.

tv3.cat/senseficcio

@senseficcio

facebook.com/senseficcio

Anar al contingut