Madrid

Rajoy anuncia que sol·licitarà la seva compareixença al Congrés per parlar del "cas Bárcenas"

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha confirmat que compareixerà al Congrés per explicar la seva "versió" sobre el "cas Bárcenas". Rajoy diu que ja li ha fet saber al president del Congrés la intenció de presentar-li una petició formal per comparèixer i que donarà les explicacions a la cambra "en els propers dies".

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha acabat amb tots els dubtes sobre si finalment compareixerà o no al Congrés enmig del terrabastall provocat pel "cas Bárcenas". En una roda de premsa al costat del primer ministre romanès, Víctor Ponta, Rajoy ha confirmat que ho farà, que ja li ha fet saber al president del Congrés la intenció de presentar-li una petició formal per comparèixer i que donarà les explicacions a la cambra "els propers dies".
 
Rajoy ha esvaït els dubtes en resposta a la pregunta d'un periodista romanès, que és qui tenia el primer torn i que li ha preguntat específicament pel "cas Bárcenas". El president espanyol ha dit que en la seva compareixença a les corts parlarà de l'actualitat econòmica i també de l'actualitat política. En aquest capítol, Rajoy ha confirmat -sense anomenar-lo explícitament- que donarà "la meva versió, perquè crec que també és necessària" sobre el "cas Bárcenas".

Aquesta compareixença de Rajoy és, segurament, una de les més esperades del seu mandat. Des que es va revelar que l'extresorer del PP Luis Bárcenas, havia confessat haver pagat diner negre a Mariano Rajoy i a la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, la pluja d'interpel·lacions perquè Rajoy donés explicacions no ha parat.
 
La tempesta més forta la va protagonitzar el PSOE, que va amenaçar de presentar una moció de censura si Rajoy no compareixia en seu parlamentària. Fins ara, el PP no ha volgut donar gaire importància a aquesta qüestió, però l'ultimàtum tenia data: aquest mateix dimecres, en la reunió de la Diputació Permanent del Congrés.
 
Rajoy s'hi ha avançat i ha anunciat que donarà explicacions al Congrés al tombant de mes: a finals de julol o a principis d'agost, ha concretat. I ha descartat "absolutament" que l'amenaça de moció de censura l'hagi influït "de cap manera".
 
Si la moció no ha estat el motiu de la decisió, aleshores quin ha estat? El president ho ha atribuït, únicament i exclusivament, a la necessitat "d'aclarir dubtes a molts ciutadans". Diu que "ara és el moment de fer-ho" i creu que "és bo que jo comparegui per aclarir aquests dubtes".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut