Madrid

Rajoy: "No vaig donar cap instrucció a la Fiscalia, va actuar amb independència"

CiU retreu a Rajoy que intenti guanyar judicialment el que no pot resoldre amb política

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha negat que pressionés la Fiscalia General de l'Estat perquè presentés querella contra el president Artur Mas i les conselleres Ortega i Rigau pel procés participatiu del 9-N.

En una sessió de control al Senat, Rajoy se les ha tingut amb el grup de Convergència i Unió, que li ha retret que intenti guanyar judicialment el que no pot resoldre amb política i l'ha advertit que cap querella aturarà la voluntat del poble català.

Rajoy no ha canviat el seu guió. Afirma que no ha donat cap instrucció a la fiscalia i assegura que la llei està per sobre de la política. Rajoy ha retret als nacionalistes catalans que facin aquest tipus d'acusacions "sense proves, sense dades i no dient la veritat a la gent"

"Qui garanteix que es compleixi la llei és el Poder Judicial i això també és l''abc' de la democràcia. La Fiscalia va actuar amb independència. Jo no vaig donar cap instrucció a la Fiscalia i, si no, per què uns han fet una cosa i altres han fet la cosa contrària? Pregunti a la Fiscalia si jo em vaig dirigir a ells"

El portaveu de CiU, Josep Lluís Cleries, ha afirmat que aquesta querella no és contra unes persones concretes sinó contra la manera de ser i fer del poble de Catalunya: "Ens sentim gairebé expulsats d'un Estat que penalitza la llibertat d'expressió".

"Jo m'autoinculpo"

Els senadors de CiU han aprofitat la pregunta parlamentària per exhibir des dels seus escons cartells amb el missatge 'Jo m'autoinculpo 9-N'.

"El nostre grup s'autoinculpa del 9 de novembre perquè vol tenir la seva llibertat", ha manifestat Cleries.

Segons el dirigent de CiU, el 9-N "li ha passat per sobre" al govern del PP que, segons la seva opinió, ha demostrat tenir mal perdre, i per això han optat per condicionar la Fiscalia quan jurídicament no es donen els requisits.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut