Pyongyang

Pyongyang alerta que a partir de dimecres no podrà garantir la seguretat del personal d'ambaixades

El règim de Corea del Nord ha alertat a les ambaixades d'altres països que més enllà d'aquest dia no podrà garantir la seguretat del seu personal. Prèviament ja els havia recomanat que evacuessin els treballadors en territori nord-coreà. Seül ha detectat moviments de míssils d'abast mitjà.

RedaccióActualitzat
El règim de Corea del Nord continua la seva escalada amenaçadora. Pyongyang alerta els països que hi tenen ambaixada que no podrà garantir la seguretat del seu personal a partir de dimecres.

Seül ha detectat moviments de míssils d'abast mitjà a la costa oriental de Corea del Nord i creu que el règim estalinista podria estar preparant una prova balística. Temen el llançament d'un míssil que podria arribar a la base que els Estats Units tenen a l'illa de Guam.

Washington considera seriosament aquesta possibilitat. De moment, els Estats Units ja es preparen per enviar una unitat per interceptar míssils a l'illa de Guam, al Pacífic, i Corea del Sud ha desplegat dos vaixells de guerra amb sistemes antimíssils a la costa est.

L'escalada amenaçadora de Pyongyang ha arribat en forma d'avís a les ambaixades: primer els va recomanar que evacuessin el seu personal i ara assegura que no podrà garantir la seguretat del seu personal a partir de dimecres.

De moment, ni el Regne Unit ni Rússia han decidit evacuar les seves seus diplomàtiques a la capital nord-coreana. París tampoc preveu evacuar els ciutadans francesos que treballen a Corea del Nord, però assegura que es pren seriosament la situació, i demana a Pyongyang que s'abstingui de més provocacions.

Malgrat la seva retòrica bel·ligerant, Pyongyang no ha fet cap acció militar directa des de fa tres anys, quan va bombardejar una illa sud-coreana i va matar quatre persones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut