Duisburg

Puja a 20 el nombre de víctimes mortals del Loveparade

El balanç de víctimes mortals al festival Loveparade d'Alemanya s'eleva a 20 després que aquest dilluns hagi mort una noia alemanya de 21 anys com a conseqüència de les ferides greus que tenia. La policia ha confirmat la mort a darrera hora d'aquest dilluns quan també s'ha donat un nou balanç de ferits que s'eleva dels 340 inicials a 511. Les famílies de les noies de Cambrils i Tarragona mortes en la tragèdia s'han desplaçat fins a Duisburg per repatriar els cossos. Mentrestant, les autoritats alemanyes han obert una investigació per saber si hi va haver homicidi per negligència i continuen les crítiques a l'Ajuntament de Duisburg i els organitzadors.

Actualitzat
La tràgica estampida del Loveparade, a Alemanya, té un nou balanç de víctimes mortals i de ferits. Les morts s'eleven ja a 20 després que dilluns morís una noia alemanya de 21 anys que tenia ferides greus i el balanç de ferits comptabilitzats ha pujat dels 342 de què es va informar en un primer moment a 511. Entre les víctimes mortals hi ha dues noies catalanes, de Cambrils i Tarragona. Les seves famílies van viatjar aquest dilluns a Duisburg per repatriar els cossos.

Mentrestant, les crítiques a l'Ajuntament de Duisburg, la policia i els organitzadors pels errors de seguretat han anat en augment. No només la premsa ho ha posat en dubte, sinó que el fiscal de Duisburg, Rolf Haferkamp, ha confirmat que s'ha obert una investigació per determinar si hi va haver un delicte d'homicidi per negligència en relació amb l'allau humana que va costar la vida a 20 persones.

Ara, la gran pregunta és per què un festival que havia d'acollir més d'un milió de persones es va organitzar en un recinte amb una capacitat per a només 300.000. En un principi la policia va sostenir que va ser una gran aglomeració de persones, fruit d'un excés de gent i d'unes deficients vies d'entrada i d'evacuació, el que va propiciar l'estampida. De fet, segons un diari alemany, els bombers i la policia havien advertit l'alcalde de Duisburg de les deficiències del pla de seguretat previst. Fins i tot el fundador del Loveparade, Dr. Motter, lamenta que "la desgràcia es podria haver evitat", parla d'infraccions greus i n'acusa directament els organitzadors, que assegura que "només volen fer diners". Diversos mitjans apunten que l'Ajuntament de Duisburg passava per un mal moment econòmic, per això va acceptar la celebració del festival, i també per això va escatimar recursos en seguretat.

També s'ha posat en dubte la feina de l'Ajuntament, que hauria autoritzat que la festa es fes en aquell lloc per estalviar-se costos de seguretat, perquè fer-la en un lloc més gran implicava contractar més policies, segons ha informat un sindicat policial.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut