Barcelona

Protecció Civil desactiva l'alerta per ventades a Catalunya, on no hi hagut cap incidència greu

El telèfon d'emergències rep 408 trucades, la majoria de les comarques del Barcelonès, Vallès Occidental i Baix Llobregat

RedaccióActualitzat

El vent que ha bufat amb força al conjunt del país no ha provocat cap incidència greu. Només s'han retirat arbres i elements estructurals que el vent ha fet caure, segons Protecció Civil. A hores d'ara, ja s'ha desactivat la fase d'alerta del Procicat pel fort vent i ara està en estat de prealerta. I és que la situació de vents forts es mantindrà durant el cap de setmana, tot i que amb menor intensitat.

Fins a les 11 hores del matí, el telèfon d'emergències ha rebut 408 trucades, la majoria de les comarques del Barcelonès (96), Vallès Occidental (74) i Baix Llobregat (66). Les trucades s'han fet, principalment, per caiguda d'arbrat (87 trucades) i objectes (cobertes, tendals, bastides, (143) i per obstacles a la calçada (35 trucades).

Algunes de les incidències més destacades han estat: la caiguda d'un arbre a les 23 hores d'aquest dijous al quilòmetre 6 de la Gi-552 que ha tallat la via durant una estona; una tanca de separació ha caigut cap a quarts de tres de la matinada sobre les vies del tren a Sabadell Sud, sense afectació; un tren de mercaderies que s'ha hagut d'aturar per la presència d'un arbre a les vies a dos quarts i cinc de tres,  o a les tres de la matinada uns altres arbres caiguts han afectat la BV-5128 al seu pas per Sant Cebrià de Vallalta.

A més, hi ha hagut afectacions menors en el subministrament elèctric a Lliçà de Vall, Montblanc i Gelida.
 
En canvi, els aeroports catalans han operat amb normalitat, aixi com els serveis de telefonia.

Tot i que no s'han detectat incidències greus, el vent sí que ha bufat fort. Per exemple, a Barcelona, al barri de Gràcia, s'han registrat ratxes de fins a 82 quilòmetres per hora. Al Turó de l'Home, al Montseny, cap a la mitjanit se n'han arribat a registrar de 150 quilòmetres per hora. A Vacarisses, 93Caldes de Montbui, 94l'Albiol, 126, i Ulldecona, 106. També a diverses poblacions del Maresme el vent ha arribat a velocitats de fins als 90 quilòmetres per hora.

Com que el vent continuarà, tot i que amb menor intensitat, es fan algunes recomanacions i es demana a la població que estigui alerta, sobretot a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i al Camp de Tarragona, perquè es tracta de zones densament poblades on no és habitual que hi hagi vent, segons ha explicat el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado.

En qualsevol cas, Protecció Civil assegura que informarà de l'última hora del temporal de vent a través del seu web i les xarxes socials.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut