Barcelona

Prop de 500 escoles i instituts es renovaran amb el programa Escola Nova 21

El 68% dels centres que entren al programa són públics i el 15% són de màxima complexitat

RedaccióActualitzat

El projecte Escola Nova 21 ha fet públic el llistat d'escoles i instituts que participaran en aquest programa de renovació pedagògica, que són tots els que ho han demanat. La llista, de 481 centres, inclou la trentena d'espais on ja estan en marxa projectes considerats innovadors i que guiaran els altres durant tres anys en aquest procés. Una mostra de la feina que fan ha quedat recollida en el "30 minuts" titulat "Una altra escola"

El 68% dels centres que entren al programa són públics, mentre que el 32% són concertats. El 15% són centres de màxima complexitat. I quatre de cada deu són centres de secundària o tenen aquesta oferta educativa.

Segons els promotors del programa, la resposta a la crida per tutelar 200 centres educatius ha tingut una "resposta massiva". De fet, hi han optat 456 centres. I tots, més del doble dels previstos d'entrada, rebran l'assessorament.

La major part d'inscripcions al programa, un 80%, ha arribat de les comarques de Barcelona, però, entre els centres que hi participaran, n'hi ha d'arreu de Catalunya, tant de l'àmbit urbà com rural i de diversos entorns socioeconòmics.

Al desembre es faran públics els 30 centres que duran a terme el pla pilot amb la nova metodologia. Serà una mostra de la diversitat d'escoles i instituts del país.

El programa es desplegarà amb una cinquantena de xarxes locals, formada cadascuna per una desena de centres que treballaran de manera cooperativa. Seran els ajuntaments els que dinamitzaran aquestes xarxes.

La Diputació de Barcelona farà una primera aportació de 150.000 euros a aquest pla d'innovació pedagògica i hi aportarà, sobretot, recursos humans.

El programa Escola Nova 21 l'impulsen també el Centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la UOC i eduCaixa, amb el suport de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FaPaC), i la Fundació FemCAT.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut