Vielha

El pla Allaucat baixa a fase de prealerta, com el Procicat, pel vent, i el Neucat

Carreteres tallades o amb restriccions per circular amb cadenes per la forta nevada

RedaccióActualitzat

Alerta a l'Alt Pirineu i l'Aran a causa del temporal de vent i neu. Protecció Civil ha rebaixat a fase de prealerta el pla especial d'emergències per allaus, l'ALLAUCAT, tot i que demana màxima prudència pel perill d'allaus a la zona de la Vall d'Aran i la franja nord del Pallars Sobirà per les nevades i, especialment, per l'increment de la intensitat del vent del nord.

Des del començament de la nevada, en aquesta zona hi han caigut entre 100 i 120 centímetres de neu nova, gruix que es pot incrementar uns 20 cm més. A més a més, el mantell que hi ha sota la neu nova té poca estabilitat.

El vent, que bufa molt fort, pot provocar allaus de grans dimensions que poden arribar fins al fons de les valls.

Procicat i Neucat, activats en fase de prealerta

Protecció Civil, a més, manté en estat de prealerta els plans PROCICAT, per fort vent, al Pirineu, al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre i NEUCAT per nevades abundants, el Pirineu Occidental i les cotes altes de les Terres de l'Ebre.

Carreteres tallades

La forta nevada també ha provocat afectacions a les carreteres de muntanya, com a la C-28 per accedir al port de la Bonaigua, que està tancada al trànsit. També està tancada la C-142b de Tanau al pla de Beret, pel risc d'allaus i, la BV-4031 a Castellar de n'Hug.

Es necessiten cadenes a la BV-4024, de Bagà a Coll de Pal, segons les dades del Departament de Trànsit.

La Marxa Beret, que s'havia de fer aquest diumenge, també va quedar suspesa pel risc d'allaus.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la prudència en la mobilitat a zones de muntanya, portar el vehicle preparat amb cadenes, el telèfon mòbil carregat, i mantes o roba d'abric, aigua i aliments calòrics.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut