Andrei Petrov, presumpte líder de la xarxa
Andrei Petrov, presumpte líder de la xarxa
Madrid

El jutge decreta presó sense fiança per a Andrei Petrov, el seu cunyat i l'arquitecta

El presumpte cap de la màfia russa a Lloret ha assegurat davant del jutge que va sufragar un viatge per a l'exalcalde de la població i la seva família, i un altre perquè Crespo participés en una fira de turisme. El magistrat de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha decretat presó sense fiança per a Petrov, el seu cunyat ¿considerat la mà dreta¿ i l'arquitecta Pilar Gimeno.

RedaccióActualitzat
El presumpte cap de la màfia russa a Lloret de Mar, Andrei Petrov, ha reconegut davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco que va pagar dos viatges a Moscou a l'exalcalde Xavier Crespo.

Segons han informat fonts judicials, en la seva declaració, Petrov ha admès davant del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 que va pagar dos viatges de l'exalcalde de Lloret i actual diputat de CiU al Parlament, un amb la família i un altre que tenia com a objectiu la seva participació a una fira de turisme a la capital russa.

El presumpte cap de l'organització també ha explicat que va patrocinar el Club Hoquei Lloret quan l'Ajuntament li va adjudicar el 35% de la gestió del centre comercial construït a l'antiga plaça de toros de la població, que va incloure la creació de 400 places de pàrquing.

La remodelació va anar a càrrec de l'empresa Development Diagnostic Company, una companyia propietat de Petrov que tenia un capital social d'un milió d'euros i es dedicava a la compravenda d'immobles i intermediacions en operacions immobiliàries a la comarca de la Selva.

Presó incondicional per a Petrov, el seu cunyat i l'arquitecta

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha decretat presó sense fiança per a tres dels sis detinguts a Lloret de Mar en relació amb presumptes tractes de favor a la màfia russa des d'algunes institucions de la ciutat. Es tracta de Petrov, presumpte líder de la xarxa; el seu cunyat, considerat la seva mà dreta; i l'arquitecta Pilar Gimeno.

Tots tres estan acusats dels delictes de blanqueig de diners, falsedat documental i suborn. Petrov, a més, també ho està de pertinença a organització criminal.

En llibertat amb càrrecs els altres tres acusats

El jutge de l'Audiència Nacional ha deixat en llibertat amb càrrecs els tres acusats que han declarat aquest dilluns a la tarda. El pare del presumpte cap de la xarxa, Boris Petrov; el president del club d'hoquei, Joan Perarnau; i la responsable immobiliària Teresa Gimeno, germana de l'arquitecta.

Al pare de Petrov i Teresa Gimeno se'ls atribueixen els delictes de blanqueig de capitals i falsedat en document mercantil. Al primer, a més, se li prohibeix sortir del territori espanyol mentre s'instrueix el procediment judicial. Per la seva banda, Joan Perarnau ha quedat en llibertat sense mesures cautelars, després de ser imputat per un delicte de suborn.

Teresa Gimeno va declarar dissabte davant del jutge Velasco, que la va deixar en llibertat amb càrrecs per la seva condició d'"imputada protegida", ja que va col·laborar amb la justícia i és mare lactant d'una criatura d'un mes. Això no obstant, segueix imputada pels delictes de blanqueig de capitals en el si d'una organització criminal i falsedat documental.

Els detinguts estan acusats de blanquejar més de 56 milions d'euros en dos anys en negocis de tota mena a Catalunya, a través d'una xarxa d'empreses vinculades a Semion Mogilevitx, un dels deu delinqüents més buscats per l'FBI.

La xarxa havia arribat a patrocinar, a través d'alguns dels seus membres, clubs esportius de la zona. També tenia societats i col·laboradors ubicats a les illes Seychelles, Xipre, Andorra, la República Eslovaca o les illes Verges britàniques, paradisos fiscals en alguns casos.

Tot plegat passava, segons les investigacions, en els temps en què l'actual diputat de CiU Xavier Crespo era l'alcalde de Lloret. Crespo, que no està imputat, s'ha defensat dels que el vinculen amb la trama. L'exalcalde ho nega tot i diu que sempre va actuar dins la llei. L'oposició d'Iniciativa a Lloret, però, considera que va donar tracte de favor a l'empresa d'Andrei Petrov, el principal detingut, en detriment de l'interès de la població.

Anar al contingut