La pilot Laia Sanz ha estrenat el Volar-e (Foto: ACN)
La pilot Laia Sanz ha estrenat el Volar-e (Foto: ACN)
Montmeló

Presenten el prototip de cotxe elèctric més potent del món, dissenyat a Catalunya

L'empresa catalana Applus Idiada ha presentat al Circuit de Catalunya el cotxe elèctric més potent del món, dissenyat i produït a casa nostra. Té una potència de 1.000 cavalls i passa de 0 a 100 km/h en tres segons.

RedaccióActualitzat
És un cotxe elèctric, però està a l'altura dels cotxes de competició de combustió. L'empresa catalana Applus Idiada ha presentat al Circuit de Catalunya el Volar-e, el prototip de cotxe elèctric més potent del món, que desenvolupa 1.000 cavalls de potència i arriba a més de 300 km/h. A més, passa de 0 a 100 km/h en tres segons.

El projecte ha costat quatre milions d'euros i l'han cofinançat al 50% Applus Idiada, que ha dissenyat i construït el prototip, i la Comissió Europea. El prototip demostra que els cotxes elèctrics no tenen per què ser petits i urbans, com se sol pensar, sinó que poden igualar o superar les prestacions dels vehicles convencionals.

El principal inconvenient del vehicle és l'autonomia, que és de 180 quilòmetres a ritme normal i de 50 a màxima potència.

Juntament amb el cotxe, s'ha presentat un nou sistema que permet recarregar les grans bateries del prototip al 85% en 15 minuts, segons ha explicat el director del projecte, Jordi Pérez. El responsable del prototip ha explicat que el nou vehicle no s'ha pensat per ser comercialitzat, sinó com a aparador de les tecnologies dels motors elèctrics, destinat a clients que vulguin desenvolupar-les.
Anar al contingut