Fórmula 1

Button i Schumacher dominen les dues primeres sessions d'entrenaments lliures del GP d'Austràlia

Les dues primeres sessions d'entrenaments lliures del Gran Premi d'Austràlia de Fórmula 1 han servit per extreure poques conclusions en l'inici del Mundial al circuit d'Albert Park. Jenson Button, en la primera tanda cronometrada, i Michael Schumacher, en la segona, han estat els pilots més ràpids de la graella en una jornada condicionada per la pluja. A l'espera que els Red Bull mostrin el seu teòric potencial, McLaren i Mercedes, amb la velocitat punta més elevada, han demostrat que poden anar un pas per davant dels Ferrari, on Fernando Alonso ha estat quart en les dues sessions. Per la seva banda, el català Pedro Martínez de la Rosa, amb problemes mecànics al seu HRT, només ha pogut fer la volta d'instal·lació però no ha marcat cap temps.

Actualitzat
Aquesta matinada s'ha donat el tret de sortida al Mundial de Fórmula 1 amb la disputa dels primers entrenaments lliures del Gran Premi d'Austràlia, al Circuit d'Albert Park, a Melbourne. En aquesta primera sessió cronometrada l'anglès Jenson Button, amb McLaren, ha estat el pilot més ràpid per davant del seu company d'equip, Lewis Hamilton, que ha marcat el segon millor temps, seguit de Michael Schumacher, amb Mercedes, i Fernando Alonso, amb Ferrari. Aquests pilots són quatre dels sis campions del món que aquest any disputen la temporada. Mai en la història s'havien donat cita tants campions en un Mundial. El català Pedro Martínez de la Rosa, amb problemes a la direcció assistida del seu HRT, s'ha quedat al box i no ha pogut completar cap volta.

En la segona sessió matinal, la pluja ha fet acte de presència i ha provocat que els monoplaces estiguessin tancats al box a l'espera que parés de ploure. En els últims 20 minuts i a mesura que s'ha anat assecant l'asfalt, l'activitat ha tornat a la pista i el més ràpid ha estat el Mercedes de Michael Schumacher, seguit del seu compatriota Niko Hulkenberg, i Sergio "Checo" Pérez, que ha estat tercer. Fernando Alonso ha repetit en la quarta posició però no ha esvaït els dubtes que envolten el rendiment del Ferrari, que ara mateix sembla un pas per darrere dels McLaren, els Mercedes i, és clar, dels Red Bull de Sebastien Vettel i Markn Webber, que han amagat les seves cartes de cara als entrenaments oficials de diumenge i segueixen sent els màxims favorits per aconseguir la primera "pole position" de la temporada. Per la seva banda, Pedro Martínez de la Rosa ha pogut completar la volta d'instal·lació però no ha marcat cap temps pendent de poder solucionar els problemes hidràulics del seu monoplaça.

En definitiva, poques conclusions s'han pogut extreure d'aquestes dues primeres sessions d'entrenaments lliures al Circuit d'Albert Park tot i que amb el còmput global de temps els més ràpids han estat els McLaren de Jenson Button i Lewis Hamilton, seguits pel Mercedes de Michael Schumacher i el Ferrari de Fernando Alonso. Webber, cinquè, ha estat el primer dels Red Bull i l'actual campió del món, Sebastien Vettel, només ha estat dotzè però sembla haver-se reservat de cara als entrenaments oficials de dissabte.

Com cada any, els últims 16 de manera consecutiva, TV3 oferirà les curses dels diumenges i també els entrenaments oficials. A més a més, el canal Esport3, els farà arribar, també en directe, les tres sessions d'entrenaments lliures de divendres i dissabte.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut