Madrid

Podem mesura forces amb una gran manifestació a Madrid amb el lema "Marxa del canvi"

Desenes de milers de persones omplen el centre de la capital espanyola, des de Cibeles fins a la Puerta del Sol, en la "Marxa del canvi" convocada per Podem

RedaccióActualitzat

Desenes de milers de persones han omplert el centre de Madrid en la manifestació amb què Podem pretén mesurar els seus suports de cara als comicis electorals que vindran. Podem no ha donat xifres de participació a la marxa, però les seves previsions eren que hi assistirien unes 100.000 persones. Una xifra similar a la que han confirmat fonts policials.

L'anomenada "Marxa del canvi" ha recorregut la capital espanyola des de la plaça de la Cibeles fins a la Puerta del Sol, punt que es considera símbol del moviment de protesta del 15-M i on el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha tancat l'acte amb un discurs.

La gran quantitat de participants en la marxa ha fet que la capçalera no hagi pogut avançar gaires metres des de la sortida a la plaça de la Cibeles. Tot el recorregut fins a la Puerta del Sol ja estava ple de persones que esperaven sentir els discursos dels líders de Podem. Els líders de Podemos han volgut cedir la capçalera de la marxa als ciutadans anònims, i ells s'han col·locat en una discreta cinquena fila.

Pols a Mariano Rajoy

El crit més popular entre els manifestants és el de "Tic-tac; Rajoy compta les hores", en referència a les paraules de Pablo Iglesias després de la victòria de Syriza a Grècia. "Casta, tornem, som Podem" és una altra de les proclames preferides pels participants a la marxa.

El secretari de Política de Podem, Íñigo Errejón, ha dit que la manifestació d'avui comença a Cibeles i acaba a La Moncloa.

També ha intervingui el número 3 del partit, Juan Carlos Monedero, que s'ha vist envoltat per una polèmica en saber-se que va ingressar més de 425.000 euros a finals de l'any 2013 procedents de diversos governs llatinoamericans.

Més de 260 autocars cap a Madrid

Des de diversos punts de tot Catalunya han sortit de matinada una trentena d'autocars cap a Madrid. Allà s'han afegit als més de 260 autocars procedents de diverses ciutats espanyoles. L'organització calcula que entre 6.000 i 8.000 catalans participen aquest migdia a la marxa.

Amb aquesta concentració a Madrid, Podem vol exemplificar els suports amb què compta de cara a les futures cites electorals i fer un nou advertiment -que el govern de Mariano Rajoy té les hores comptades, tal com assegurava diumenge passat Pablo Iglesias després de la victòria de Syriza a Grècia.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut