Els processats del cas Riviera-Saratoga durant el judici a l'Audiència de Barcelona. (Foto: ACN)
Els processats del cas Riviera-Saratoga durant el judici a l'Audiència de Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

Penes de fins a sis anys de presó per als caps policials del "cas Saratoga"

També condemnen a deu anys i mig de presó els propietaris dels prostíbuls Saratoga i Riviera, i se'n decreta el tancament definitiu

RedaccióActualitzat

Ja se sap la sentència pel cas que jutjava una xarxa de corrupció policial vinculada als prostíbuls Saratoga i Riviera de Castelldefels, al Baix Llobregat. L'Audiència de Barcelona ha condemnat a penes de fins a sis anys de presó un comissari i dos inspectors en cap de la Policia Nacional i de fins a deu anys i mig els propietaris dels clubs per la seva relació amb la trama.

En la seva sentència, la secció novena de l'Audiència de Barcelona ha condemnat la vintena de processats per la trama de corrupció policial, entre ells els sis comandaments i agents de la Policia Nacional acusats de protegir els prostíbuls a canvi de diners i regals. L'Audiència considera provat que van explotar prostitutes i van subornar policies estatals per evitar inspeccions d'estrangeria. La sentència també condemna els policies a penes de fins a sis anys per rebre els suborns i no perseguir els delictes de prostitució, donant-los informació privilegiada.

La majoria de condemnats ja han anunciat que recorreran la sentència, que aplica penes inferiors a les sol·licitades per la fiscalia. El ministeri públic demanava penes de fins a 44 anys de presó per als comandaments policials. La causa es va destapar a l'octubre del 2008 i va comportar la clausura indefinida dels bordells Riviera i Saratoga de Castelldefels. Ara, l'Audiència ha ordenat el tancament definitiu dels dos establiments i la dissolució de les societats.

 

 

Anar al contingut