Madrid

Pedro Sánchez fa fora Tomás Gómez i crea una gestora per dirigir el PSM

El líder dels socialistes a Madrid estava en el punt de mira per unes investigacions judicials sobre uns sobrecostos de la línia del tramvia de Parla

Actualitzat
Crisi oberta al PSOE. Pedro Sánchez ha decidit expulsar Tomás Gómez, el president de la federació madrilenya del partit i candidat a la presidència de la comunitat.

Sánchez hauria convidat Tomás Gómez a una reunió per pactar la dimissió, però el líder dels socialistes madrilenys no s'hi hauria presentat.

Davant la situació, i com a gest de tolerància zero davant la corrupció, Pedro Sánchez ha decidit fer-lo fora i nomenar una gestora per dirigir el Partit Socialista de Madrid.

Fa uns dies es van iniciar unes investigacions judicials sobre uns sobrecostos de 41 milions d'euros sense concurs públic a la línia del tramvia de Parla i Tomás Gómez, tot i no estar imputat, estava en el punt de mira ja que en va ser alcalde del 1999 al 2008. La fiscalia considera que hi podria haver delicte de prevaricació i malversació de fons públics en la construcció d'aquest transport públic.

El PSOE culpa Gómez de crear "inestabilitat" en el partit

El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha culpat al destituït líder dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez, d'haver provocat un "deteriorament greu" de la imatge pública del partit i de generar "inestabilitat orgànica". En una roda de premsa des de la seu de Ferraz, Luena ha dit que en els pròxims dies s'estudiarà si se substituiex o Gómez com a candidat a les eleccions autonòmiques que són el 24 de maig. Luena ha dit que sota el seu punt de vista "és obvi" què cal fer.

Sonen  Gabilondo, Cepeda o Simancas com a substituts.

L'exministre d'Educació Ángel Gabilondo, el diputat Rafael Simancas o José Cepeda són alguns dels noms que sonen com a nou cartell electoral del PSM en substitució de Tomás Gómez.

Simancas serà, de moment, qui lideri la gestora creada durant aquesta etapa de transició. De fet, ell ja va ser candidat a la Comunitat de Madrid en tres ocasions, però atesos els mals resultats que va obtenir en els últims comicis i que el van fer plegar, en cercles propers als socialistes sembla que té més força el nom d'Ángel Gabilondo, que en d'altres ocasions ha sonat com a candidat a l'alcaldia de Madrid.

Només tres mesos abans dels comicis autonòmics, els socialistes madrilenys tindrien dos fronts oberts: primer, obrir el procés per escollir una nova executiva, dirigits per una gestora, i segon, designar un nou candidat electoral. Però donada la manca de temps, cal veure si el PSM opta per celebrar de nou eleccions primàries per escollir el seu candidat.

José Cepeda, una persona molt pròxima a Pedro Sánchez, ja va voler el 2007 agafar les regnes del PSM i va intentar competir en el congrés regional amb Tomás Gómez, però no va aconseguir els avals i finalment l'aleshores alcalde de Parla va ser l'únic aspirant .

Per a les primàries

Les primeres veus a favor de les primàries ja s'han fet sentir aquest mateix dimecres. L'exdiputat César Giner, que ja va intentar enfrontar-se a Tomás Gómez en les primàrias del PSM per ser candidat a la Comunitat de Madrid, ha demanat unes noves primàries i que el partit nomeni una "gestora plural" després de qualificar de "decisió encertada" la destitució de Gómez i dir que es va pel "bon camí".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut