Barcelona

El sumari del "cas ITV" revela que Oriol Pujol va acceptar fer gestions amb Mas en benefici d'un empresari amic

Segons el fiscal, per aquests contactes l'exdiputat de CiU hauria cobrat prop de 500.000 euros a través de la seva dona per una feina que, en realitat, ella no va fer

RedaccióActualitzat

Ha transcendit el sumari del "cas ITV", que revela que l'exsecretari general de Convergència i exdiputat de CiU Oriol Pujol podria haver fet de mediador perquè l'empresari Sergi Alsina pogués accedir al president Artur Mas.

Les proves en contra seu són missatges de mòbil i trucades intervingudes amb Alsina. És en relació amb aquest centenar d'SMS i 38 converses telefòniques intervingudes judicialment que Oriol Pujol va ser interrogat fa dues setmanes.

D'aquestes converses es desprèn, segons el fiscal, que Oriol Pujol, llavors president del grup parlamentari de CiU i secretari general de Convergència, podria haver fet gestions davant del president Mas per afavorir el seu amic, l'empresari Sergi Alsina. I que, a canvi d' aquest presumpte tràfic d'influències, podria haver cobrat mig milió d'euros.

Per exemple, en aquesta conversa estarien parlant del procés de reconversió de Yamaha, i Alsina suggereix a Oriol Pujol que seria bo que hi intervingués el president Mas.  

21 novembre 2011
- Sergi Alsina:  "...si rep una nota del president dient escolta agraïm la predisposició en el procés de reconversió i que us demanem que cuideu d'alguna manera."
- Oriol Pujol: "Envia'm demà si et sembla el comentari que tu....Envia-me'l i jo li diré, mira President, només que facis aquesta trucada i diguis això...."


En una altra operació, la de la venda de la planta industrial de Sharp a la companyia Cirsa, Alsina, que hi té interès com a mediador, demana a Oriol Pujol:


28 abril 2011
-- Sergi Alsina: "... Pots trobar un forat temptatiu a l'agenda del President?"

Pel fiscal anticorrupció, aquest missatge evidencia l'accés d'un empresari particular a l'agenda del president de la Generalitat gràcies a les influències polítiques del secretari general de Convergència. I aquests suposats favors polítics no els hauria cobrat directament Oriol Pujol, sinó la seva dona, Anna Vidal, segons els investigadors a canvi d'uns informes ficticis.

A més, Oriol Pujol i la seva dona podrien haver invertit diner negre en operacions immobiliàries a través d'una societat compartida amb un amic.

Les sospites del jutjat es basen en un informe del Servei de Vigilància Duanera que alertava que Pujol i la seva dona van invertir l'any 2006 diners ocults en negocis immobiliaris.

Ara serà l'Agència Tributària la que investigui si hi ha hagut frau a la hisenda pública a través d'una societat en què també va participar Josep Pujol Ferrussola, l'únic fill de l'expresident de la Generalitat no imputat.

En el sumari també es desprèn que l'intermediari que la Generalitat va contractar per pacificar el sector de les ITV, el president de la sectorial d'indústria de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Tous, podria haver cobrat del govern de forma fraudulenta, presentant diverses factures inferiors als 18.000 euros per no haver de sortir a concurs públic els informes d'assessoria que teòricament feia per a l'administració catalana.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut