Enric Duran, l'anomenat "Robin dels bancs", a la UB.
Enric Duran, l'anomenat "Robin dels bancs", a la UB.
Barcelona

Ordenen l'ingrés a presó d'Enric Duran, el "Robin dels bancs"

L'Audiència Nacional ha ordenat l'ingrés a presó de l'activista Enric Duran perquè ha eludit reiteradament la justícia i no es va presentar al judici per haver estafat mig milió d'euros a una quarantena d'entitats bancàries.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Barcelona ha ordenat l'ingrés a presó d'Enric Duran, l'activista conegut com el "Robin dels bancs", segons ha pogut saber Catalunya Informació. El tribunal ha adoptat aquesta mesura perquè Duran ha eludit reiteradament la justícia i no es va presentar al judici per haver estafat mig milió d'euros a una quarantena d'entitats bancàries.

A l'inici de l'esclat de la bombolla immobiliària, el 2008, quan els bancs encara no havien tancat l'aixeta del crèdit, Enric Duran va anunciar que havia aplegat 492.000 euros de 39 entitats financeres. L'antisistema va exposar l'estafa i va explicar que l'havia fet per denunciar la feblesa del sistema financer i la facilitat amb què concedien crèdits i com es dedicaven a crear diner a partir de la generació de deute.

Amb aquells diners, l'anomenat "Robin dels bancs", implicat en campanyes contra el deute extern i el Banc Mundial, va editar i distribuir uns 200.000 exemplars de la publicació "Crisi", on justament explicava el funcionament de bancs i caixes, i també va finançar projectes de canvi social dels moviments socials catalans.

Duran, que va fugir de l'Estat poc després de confessar l'estafa, va tornar al cap d'uns mesos i va ser detingut pels Mossos d'Esquadra al març del 2009 al rectorat de la Universitat de Barcelona, ocupat des de feia mesos per estudiants anti-Bolonya.
Anar al contingut