Barcelona

Obre les portes un museu dedicat als invents sorprenents i les idees estrafolàries

El Museu d'Idees i Invents de Barcelona (MIBA) ha obert les portes aquest dimecres amb el lema "No tot està inventat". Invents absurds, dissenys sorprenents que són supervendes a mig món i patents que esperen inversors per ser comercialitzades conviuen en aquest edifici impulsat per l'inventor i escriptor Pep Torres. El museu vol convertir-se en un centre d'impuls als emprenedors i creatius que esperen la seva oportunitat.

Actualitzat
Un pal de fregar amb micròfon incorporat, un despertador que salta de la tauleta per evitar que el dormilega pugui apagar-lo amb la mà, pinces de plàstic per menjar aletes de pollastre amb els dits sense tacar-se o fulls de paper arrugats per escriure currículums que acabaran a la paperera. Objectes que haurien captivat el professor Franz de Copenhague es poden veure des d'aquest dimecres al Museu d'Idees i Invents de Barcelona (MIBA).

El seu impulsor, l'inventor i escriptor Pep Torres, ha dissenyat l'edifici perquè funcioni com una capsa de sorpreses on, fins i tot l'arquitectura, vol escenificar la vida d'un inventor. En entrar al museu, el visitant trobarà un terra de vidre que permet veure el pis de sota i simbolitza "el full en blanc a què diàriament s'enfronta el creador". Una mica més endavant, hi ha un tobogan que comunica les dues plantes i que vol representar que emprendre espanta, ja que cal "llançar-se al buit sense saber com aterraràs".

El museu es divideix en tres grans espais. El "Reflexionàrium" està format per invents d'arreu del món que inciten a la reflexió i demostren a l'espectador que és possible convertir-se en inventor, ja que "no hi ha idees boges".

A l'"Espai absurd" s'hi poden trobar invents que a primer cop d'ull fan riure, però poden arribar a ser comercialitzables: una ruleta per decidir quin temps farà, un paraigua que serveix de taxi perquè permet que dues persones puguin caminar plegades sense mullar-se o la maleta "Just in case" que permet guardar el 90% de la roba de l'armari gràcies a la pressió atmosfèrica amb què compta.

L'exposició "Futour" és una mostra creada pel mateix Torres –guanyadora del Premi Ciutat de Barcelona l'any 2006- i vol ser un recorregut pels objectes quotidians que s'utilitzaran l'any 2300.

Abans de marxar, el visitant encara pot passar per l'"Espai Roig", que recull les idees "més perilloses", les "que fan mal al poder", simbolitzades per un faristol en què la gent pot parlar i enregistrar-se gràcies a una webcam. Torres defensa que les paraules són l'invent més perillós.

El museu s'ubica en un palau del segle XIX del carrer Ciutat de Barcelona, on fins fa ben poc hi havia la seu d'ICV.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut