Washington

Obama avisa que els EUA "respondran de forma proporcionada" a Corea del Nord pel ciberatac a Sony

El president dels Estats Units ha afirmat que el país "respondrà de forma proporcionada" pel ciberatac a Sony Pictures Entertainment

Actualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha afirmat que el país "respondrà de forma proporcionada" a Corea del Nord, després que l'FBI acusés el país comunista del recent ciberatac a Sony Pictures Entertainment.

En la seva última roda de premsa de l'any a la Casa Blanca, abans de viatjar a Hawaii per passar-hi les vacances de Nadal, Obama ha considerat que Sony va comentre un "error" en cancel·lar l'estrena de la pel·lícula "The interview", qualificada pel govern de Pyongyang com un "acte de guerra".

"Si els Estats Units no responen a l'atac pirata contra Sony, això no afectarà només les pel·lícules, sinó tota l'economia", ha advertit Obama sobre l'atac cibernètic que, des del 24 de novembre, pateix la companyia. Els pirates informàtics van robar dades personals de tots els treballadors, cinc pel·lícules i el contingut de diversos correus electrònics.

La pel·lícula "The interview" és una comèdia en què Seth Rogen i James Franco tenen la missió de matar el dictador nord-coreà, Kim Jong-un.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut