Barcelona

Nous talls de trànsit dels treballadors de diversos hospitals tot i l'anunci d'ajornar les retallades

El personal dels hospitals Vall d'Hebron, Bellvitge, del Mar, Clínic i de Viladecans ha tornat a tallar, com han fet els últims dimecres, diverses vies d'accés a la ciutat de Barcelona. En concret, hi ha hagut problemes de circulació a causa de les protestes a la ronda de Dalt, la C-31, la C-32 i l'avinguda Diagonal. Tot plegat l'endemà que el govern anunciés que ajorna les retallades més dràstiques a la sanitat per després de les eleccions municipals del 22 de maig. El personal sanitari ha tornat a sortir al carrer després que els sindicats del sector van respondre que la decisió de l'executiu és electoralista.

Actualitzat
El govern ha decidit pitjar el fre pel que fa a les retallades més dràstiques a la sanitat. De moment, ha ajornat les més polèmiques i ha obert una termini per negociar-les amb el sector.

El diàleg s'ha obert també en el terreny polític. El conseller de Salut, Boi Ruiz, es reuneix aquest dimecres amb els grups parlamentaris per presentar-los el balanç de les primeres mesures proposades pels hospitals. 

Tot i l'anunci de l'executiu d'ajornar les retallades més dures fins després de les eleccions municipal del 22 de maig, els sindicats del sector han decidit mantenir les protestes perquè consideren que l'ajornament és només una decisió electoralista.

Més de 1.500 treballadors sanitaris han tornat a sortir al carrer contra les tisorades. El personal de l'Hospital del Mar, Vall d'Hebron, el Clínic, Bellvitge o l'Hospital de Viladecans han tallat vies principals d'accés a Barcelona com la ronda de Dalt, la C-31, la C-32, o l'avinguda Diagonal.

El fre a les retallades del govern, però, ha estat rebut amb bons ulls pel Col·legi de Metges perquè creu que rebaixa la tensió als professionals del sector.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut