Barcelona

Pablo Iglesias diu que la "casta espanyola" ha insultat els catalans, en un míting amb molta expectació a Barcelona

La visita de Pablo Iglesias a Catalunya ha generat molta expectació popular i mediàtica amb llargues cues i més de 3.000 assistents al míting

RedaccióActualitzat

Podem s'ha fet un bany de masses amb discurs a Barcelona. L'acte de la formació política al Centre d'Esports de la Vall d'Hebron ha generat gran expectació popular i mediàtica i ha acabat amb cinc grans titulars que ha donat el líder de la formació, Pablo Iglesias.

Iglesias ha optat per Catalunya per fer el seu primer míting després de ser escollit secretari general del partit, el 15 de novembre. El líder de Podem ha tornat a defensar el dret a decidir, però no només sobre el futur de Catalunya sinó sobre totes les coses.

En una declaració contundent, Pablo Iglesias ha deixat clar que no vol que Catalunya se'n vagi, però entén que ha estat insultada:

"No vull que Catalunya se'n vagi, però sé que la casta espanyola ha insultat els catalans"

El líder de Podem diu que ell el que vol és construir ponts i destruir els murs que altres han aixecat. 

Iglesias ha llançat un missatge a la CUP, ha explicat que no ha vingut a prometre res, però que si que pot prometre que no s'abraçaria "a Mas ni a Rajoy", en referència a l'abraçada entre el diputat de la CUP, David Fernández, i el president català. La Candidatura d'Unitat Popular li ha respost amb ironia al seu compte de Twitter.

El discurs de Pablo Iglesias ha girat també al voltant del canvi polític i social que espera que hi hagi el 2015. Ha demanat el suport dels catalans i ha deixat clar que volen superar la gestió política tradicional, enfocada a afavorir les classes altes i aquells que, diu, només miren per la seva butxaca.

Iglesias també ha acusat Rajoy i Mas de ser els màxims responsables de les retallades.

Al costat d'Iglesias ha intervingut la secretària de Plurinacionalitat de la formació, Gemma Ubasart. El míting l'ha presentat Gemma Galdón. Ubasart ha explicat que Podem no es defineix com a unionista o independentista en el debat sobiranista, sinó com a demòcrata:

"No acceptarem lliçons de catalanitat d'aquells que s'han enriquit amb el 3%"

Sobre unes possibles eleccions avançades, Ubasart també ha advertit que "aquells que parlen de plebiscitàries, es trobaran amb l'únic plebiscit de fer-los fora, a ells i a les seves polítiques d'austeritat".

Gran expetació i crits de "president"

El míting ha generat una gran expectació. El Centre d'Esports de la Vall d'Hebron s'ha omplert amb més de 3.000 persones. Pocs minuts abans de l'inici hi havia cues per entrar al pavelló.

Iglesias ha estat rebut amb crits de "president". També s'ha aplaudit molt la presència de les cares més visibles de Podem a Catalunya, l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo i Vicenç Navarro.


Amb Maragall i representants catalans

A l'acte han assitit diversos representants de la política catalana i també l'expresident Pasqual Maragall:

A la tarda, Pablo Iglesias es reunirà amb Ada Colau, que impulsa el moviment Guanyem Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut