Perth

Nicola Sturgeon relleva Salmond com a líder del Partit Nacionalista Escocès

La nova líder dels nacionalistes escocesos ha dit que està més convençuda que mai que veurà una Escòcia independent, tot i que això "només passarà quan una majoria de la ciutadania voti aquesta opció en un referèndum"

RedaccióActualitzat

La nova líder del Partit Nacionalista Escocès (SNP), Nícola Sturgeon, ha dit que està més convençuda que mai que veurà una Escòcia independent, tot i que això "només passarà quan una majoria de la ciutadania voti aquesta opció en un referèndum". El congrés del principal partit escocès, que se celebra a Perth, l'ha triat com a successora d'Alex Salmond, que va anunciar la seva retirada després de la victòria del 'no' al referèndum d'independència de fa dos mesos.

Sturgeon, fins ara número dos de Salmond, ha dit que té tres prioritats com a líder del partit: treballar a favor d'una millor educació, que l'SNP tingui una presència important al Parlament de Westminster després de les eleccions generals de l'any que ve i continuar donant suport a la causa de la independència escocesa. En aquest sentit, ha apuntat que la independència no pot ser "imposada", sinó que cal "convèncer" la gent sobre els beneficis de l'escissió.

Al seu discurs de comiat, Salmond també ha afirmat que Escòcia serà independent, malgrat el resultat de la consulta del 18 de setembre. L'encara primer ministre escocès ha advertit que, si Londres no compleix les seves promeses de donar més poders a Edimburg, hi haurà "més fúria a Escòcia que no pas a l'infern".

La setmana vinent, el Parlament escocès aprovarà que Sturgeon substitueixi també Salmond com al capdavant del govern.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut