Neix al Bages el primer vi elaborat en una tina de pedra seca al mig d'una vinya

El Pont de Vilomara i Rocafort (ACN).- El celler Abadal de la D.O. Pla de Bages ha recuperat la manera antiga de fer vi, en una tina de pedra seca al mig d'una vinya. Es tracta d'un projecte únic a Europa que, més enllà del seu valor romàntic, busca aprofitar el coneixement i la tecnologia actual per experimentar la manera antiga de fer vi. Aquest dilluns, enòlegs i experts han tastat els resultats de la primera anyada, de la qual se n'han extret 600 ampolles que no es comercialitzaran. Molts han coincidit en qualificar el vi "d'excepcional". L'enòleg d'Abadal, Miquel Palau, ha explicat a l'ACN que es tracta d'un vi jove, golós, i amb una forta presència de tocs balsàmics pel fet d'haver-se fermentat en un entorn únic, al mig del bosc.
Neix al Bages el primer vi elaborat en una tina de pedra seca al mig d'una vinya

Neix al Bages el primer vi elaborat en una tina de pedra seca al mig d'una vinya

El Pont de Vilomara i Rocafort (ACN).- El celler Abadal de la D.O. Pla de Bages ha recuperat la manera antiga de fer vi, en una tina de pedra seca al mig d'una vinya. Es tracta d'un projecte únic a Europa que, més enllà del seu valor romàntic, busca aprofitar el coneixement i la tecnologia actual per experimentar la manera antiga de fer vi. Aquest dilluns, enòlegs i experts han tastat els resultats de la primera anyada, de la qual se n'han extret 600 ampolles que no es comercialitzaran. Molts han coincidit en qualificar el vi "d'excepcional". L'enòleg d'Abadal, Miquel Palau, ha explicat a l'ACN que es tracta d'un vi jove, golós, i amb una forta presència de tocs balsàmics pel fet d'haver-se fermentat en un entorn únic, al mig del bosc.