València

Navegar amb bot inflable pels túnels del metro de València

Un tram de la línia 2 del metro de València abandonat des de la seva construcció és un laberint de túnels inundats

Actualitzat

Dos nois entren als túnels en desús del metro de València i naveguen amb bot per un tram de la línia 2. Aquesta línia, que està parcialment inundada, es va projectar per cobrir un trajecte de 7 quilòmetres entre Tavernes Blanques i Natzaret. Té una part del recorregut soterrat –i, ara, inundat– i altres trams de superfície.

Els dos nois compren material per fer la seva expedició subterrània i aquàtica –roba impermeable, un bot inflable i material per il·luminar-se dins els túnels– en una botiga especialitzada. Després busquen un punt per accedir als túnels i comença l'aventura.

 

 

La construcció de l'L2 de Metrovalencia va començar l'any 2007, però ja el 2012 es va inundar el tram que travessa el subsòl del barri de Russafa. Les filtracions a través de les parets i el desviament de l'aigua procedent de la pluja fan que encara hi hagi llargs trams de túnels completament plens d'aigua.

El juny passat, el govern de Ximo Puig va anunciar la reactivació de les obres de l'L2 de Metrovalencia, en què ja s'han invertit més de 200 milions d'euros. Mentre comencen de nou les obres, els túnels són escenari improvisat de passejades en bot o de festes "rave" com la que es va fer l'última nit de Nadal en una de les estacions fantasma de la línia.

No és la primera experiència d'aquests dos joves, Marc Vilas i Portillo, en escenaris inusuals on poca gent té accés. Especialitzats a explorar espais desconeguts a les ciutats, pugen els vídeos i les fotografies de les seves excursions a YouTube i Instagram.

 

 

⚡️

A post shared by @marcvilas on

 

 

 

⬆️

A post shared by @marcvilas on

 

 

 

Anar al contingut