Barcelona

Navarro proposa un front comú català contra l'esborrany de la llei d'educació de Wert

El primer secretari del PSC no descarta presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra l'esborrany de la llei d'educació estatal, on el govern espanyol planeja relegar el català per darrere de les optatives.

RedaccióActualitzat
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, proposa un front comú català arran de l'esborrany de la llei d'educació estatal, on el govern espanyol planeja relegar el català i situar-lo darrere de les optatives. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Navarro ha considerat que cal unir-se "no només amb CiU, sinó que hem de fer un front català per defensar un model que ha estat d'èxit i que ningú no en dubta. Per tant, disposats a tirar endavant amb totes les forces polítiques que s'hi puguin afegir i no només amb totes les forces polítiques, sinó també amb totes les forces socials".

"No" a la investidura, "sí" a parlar dels pressupostos

Sobre la trobada que Navarro va tenir ahir amb el president en funcions, Artur Mas, el dirigent del PSC ha reiterat el "no" del partit a la investidura però sí a parlar dels pressupostos i de la celebració d'una cimera per sortir de la crisi. En aquest sentit, Navarro, que defensa com a model d'estat el federalisme, li ha recomanat això: "El senyor Mas s'ha de tornar a asseure amb el senyor Rajoy per negociar un nou finançament per a Catalunya, un millor finançament per a Catalunya".

Crida a negociar amb Rajoy: "Amb dues hores de reunió no n'hi ha prou"

Navarro ha insistit a Mas que cal que insisteixi en la negociació amb el govern espanyol. Després de l'"això no ha anat bé", amb què Mas va donar per fracassada la negociació sobre el pacte fiscal, el primer secretari del PSC ha afirmat que "amb dues hores de reunió no n'hi ha prou". Per això, sobre aquest punt, Navarro ha dit que els socialistes catalans "també estem disposats a parlar-ne".

Pel que fa al "cas Mercuri", Navarro s'ha limitat a subratllat que el que vol el seu partit és que es resolgui el més aviat possible.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut