Muriel Casals, en una imatge d'arxiu als estudis de Catalunya Informació.
Muriel Casals, en una imatge d'arxiu als estudis de Catalunya Informació.
Barcelona

Muriel Casals: "Sigui quin sigui l'acord, nosaltres hi donarem suport"

Òmnium acceptaria la proposta d'una única llista de Mas amb noms de la societat civil, si això desencalla les negociacions amb ERC

Actualitzat

Òmnium Cultural acceptaria una única llista amb representants de la societat civil liderada per Artur Mas, si això desencallés les negociacions amb Esquerra i es convoquen unes eleccions plebiscitàries.

En una entrevista a Catalunya Informació, la presidenta de l'entitat, Muriel Casals, ha valorat la proposta que el president va fer dilluns al líder d'Esquerra Republicana. Segons Casals, els partits es podrien presentar a les eleccions amb les seves pròpies llistes, però només la candidatura d'Artur Mas incorporaria els noms de la societat civil.

Muriel Casals insisteix que el més important ara és que les dues principals forces del Parlament, CiU i ERC, es posin d'acord. "Nosaltres sempre hem dit que sigui quin sigui l'acord al qual arribin, si és un acord, nosaltres hi donarem suport perquè no ens importa tant la fórmula com l'acord", ha assegurat.

La presidenta d'Òmnium ha explicat que la junta de l'entitat es reunirà aquest dimecres per valorar oficialment la proposta, però ha avançat que la seva prioritat és que es convoquin eleccions de caràcter plebiscitari.

El temps juga en contra de les negociacions. Si les eleccions s'han de celebrar abans dels comicis municipals, el president les hauria de convocar a finals d'aquest mes. El dia 13 Artur Mas farà una compareixença pública per explicar els objectius del 2015, en què es podria aclarir el calendari.

 

 

Anar al contingut