Donetsk

Moren onze civils en un atac contra un autobús a Ucraïna

La cimera per acordar un nou alto el foc ha quedat ajornada arran dels enfrontaments entre prorussos i l'exèrcit pel control de l'aeroport de Donetsk.

RedaccióActualitzat

Els esforços internacionals per pactar un alto el foc real i definitiu a l'est d'Ucraïna queden aparcats. S'ha ajornat una cimera prevista per a aquesta setmana perquè sobre el terreny creix la violència. Els prorussos i l'exèrcit ucraïnès s'estan disputant durant les últimes hores l'aeroport de Donetsk, i un atac a un autobús ha deixat 11 morts. Els dos bàndols s'acusen mútuament de l'acció. El president d'Ucraïna, Petró Poroixenko, ha dit: "Aquestes morts són en la consciència dels milicians prorussos i dels que són darrere seu. Aquells que els armen, els entrenen i inspiren els seus crims sagnants."

Des del bàndol rebel, s'acusa el govern ucraïnès de no tenir el control de les tropes governamentals sobre el terreny. Ho assegura Denis Puixilin, líder prorús de Donetsk: "Kíev no controla la situació, malgrat el que diguin. Els militars diuen que no tenen la intenció d'executar les ordres de Kíev i que tenen la seva pròpia visió de com ha d'evolucionar el conflicte."

Sigui com sigui, la cimera s'anul·la. Hi havien de participar Rússia, Ucraïna, França i Alemanya per acordar un alto el foc real a la zona. Però s'ha ajornat perquè sembla difícil pactar una treva quan no s'ha respectat el que es va acordar fa quatre mesos. Segons l'OSCE, el conflicte a les províncies prorusses d'Ucraïna ha provocat gairebé 5.000 morts des de l'abril passat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut